Υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο Στέργιος Καλόγηρος

Ο εκ των διοργανωτών των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία κάνει την έκπληξη και μπαίνει σφήνα στους άλλους συνδυασμούς. Αναμένεται να στηριχθεί από πατριωτικές οργανώσεις και κόμματα

Ο διοργανωτής των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία, γνωστός δημοσιογράφος Στέργιος Καλόγηρος, θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου. Την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε ο ίδιος με τηλεοπτικό του μήνυμα, ενώ εξήγησε και τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Συγκεκριμένα, απευθυνόμενος στους δημότες της Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον αγώνα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών λέγοντας: «Εχουμε τις ίδιες ανησυχίες και αντιμετωπίζουμε κοινά προβλήματα, μαζί ξεχυθήκαμε στους δρόμους και φωνάξαμε κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, υπερασπιζόμενοι την ελληνικότητα της Μακεδονίας, πλημμυρίσαμε με την παρουσία μας τους δρόμους της Θεσσαλονίκης, της πρωτεύουσας της μίας και μοναδικής Μακεδονίας, και πετύχαμε αυτό που οι άλλοι δεν το πίστεψαν ποτέ. Οτι όταν η ώρα και οι εξελίξεις το προστάζουν μπορούμε να γίνουμε ένα και να διεκδικήσουμε».

Αναφερόμενος στο όραμά του για τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Καλόγηρος υπογράμμισε: «Τώρα είναι η ώρα να αναδείξουμε τη Θεσσαλονίκη και όλοι μαζί να την αποκαταστήσουμε στη θέση που της αναλογεί και δίκαια της ανήκει. Τόσο καιρό επισημαίναμε και αναδεικνύαμε τα προβλήματα, τα λάθη και τις στρεβλώσεις. Την ίδια στιγμή προτείναμε τις λύσεις και δείχναμε τον δρόμο που θα οδηγούσε στην ανάπτυξη της πόλης. Μάταια όμως, καθώς τα συμφέροντα, οι κομματικές πολιτικές, οι προσωπικές φιλοδοξίες και τα τοπικά κατεστημένα κρατούν την πόλη πίσω, εγκλωβισμένη και υποβαθμισμένη. Αυτό δεν μας αξίζει. Καλούμε όλους τους πολίτες να στρατευθούν μαζί μας και να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για τη Θεσσαλονίκη, όπως μας αξίζει και της αξίζει. Δεν είναι δυνατόν η πρωτεύουσα της Μακεδονίας να ρημάζει, να έχει το χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο, η φτώχεια να αυξάνεται και ουδείς να αντιδρά. Οι λαθρομετανάστες βρίσκονται παντού και ήδη σε μερικές γειτονιές φοβάσαι να κυκλοφορήσεις μόλις πέσει το σκοτάδι. Η εγκληματικότητα ολοένα και αυξάνεται. Η εικόνα παρακμής δεν τιμά κανέναν. Επιβάλλεται να αναληφθούν πρωτοβουλίες που θα φέρουν ανατροπή».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα