Ο… μακρυχέρης παπάς στο «ραντάρ» της Εκκλησίας

Με ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνει ότι ξεκινά παράλληλη έρευνα με τις Αρχές

Αρκετές ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης για έρευνα των αστυνομικών Αρχών σχετικά με οικονομικά και σεξουαλικά σκάνδαλα σε ενορία της ανατολικής Θεσσαλονίκης με πρωταγωνιστή αρχιμανδρίτη, η μητρόπολη με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε ότι διενεργείται προανάκριση από τις Αρχές.

Το πρόσωπο που έχει μπει στο μικροσκόπιο της έρευνας ελέγχεται για την αρπαγή τεράστιων χρηματικών ποσών από δωρεές επιχειρηματιών, ενώ ερευνάται και η εμπλοκή του σε κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης, ακόμα και ανηλίκων!

Η ανακοίνωση

Η λιτή ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τις αποκαλύψεις, οι οποίες έχουν προκαλέσει τρικυμία στην τοπική Εκκλησία, αναφέρει τα εξής: «Κατόπιν δημοσιευμάτων που είδαν το φως της δημοσιότητας και αναφέρονται σε σκανδαλώδη δραστηριότητα κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, επιθυμούμε να ενημερώσουμε ότι για το συγκεκριμένο θέμα, και μετά την ενημέρωση για την διενέργεια προανάκρισης, υπάρχει άμεση συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και τις εισαγγελικές Αρχές, ενώ παράλληλα εκκινούνται πλέον και οι αντίστοιχες κανονικές εκκλησιαστικές διαδικασίες, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από τα σχετικά νομοθετήματα».

Στην έρευνα μπήκε και η Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, η οποία διαπίστωσε ότι διοχετεύονταν μεγάλα ποσά σε νεαρά μοντέλα, νεαρά κορίτσια και αγόρια, ανήλικα τα περισσότερα, τα οποία συμμετέχουν σε επιδείξεις μόδας, φωτογραφίσεις και VIP πάρτι… Αυτή η εξέλιξη κινητοποιεί και άλλες υπηρεσίες της Ασφάλειας, όπως του Οργανωμένου Εγκλήματος.

Στην υπόθεση εμπλέκονται και άλλα τρία άτομα εκτός Εκκλησίας, ωστόσο με επιφανή παρουσία στη Θεσσαλονίκη. Αναφορικά με τα πάρτι και τα σόου με τα μοντέλα, δεν είναι γνωστό εάν εμπλέκεται και σε αυτά ο αρχιμανδρίτης ή οι ιδιώτες που σχετίζονται με τη σκανδαλώδη υπόθεση. Ωστόσο, ερευνάται αν τελικά πρόκειται για κύκλωμα παιδεραστίας ή σεξουαλικών πράξεων επ’ αμοιβή.

Πάνω από 1.000.000 ευρώ

Το κουβάρι ξετυλίχθηκε όταν δύο επιχειρηματίες κατήγγειλαν στην Ασφάλεια τον συγκεκριμένο αρχιμανδρίτη, ο οποίος τους έλεγε ότι σύντομα θα γίνει μητροπολίτης και από το 2018 τους αποσπούσε χρήματα δήθεν για φιλανθρωπίες και για τους σκοπούς της ενορίας! Αλλωστε, η ενορία όπου υπηρετεί ο αρχιμανδρίτης είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και προσελκύει πλήθος πιστών. Παράλληλα, επιφανείς Θεσσαλονικείς επιλέγουν τον συγκεκριμένο ναό για να τελέσουν μυστήρια, κάνοντας τα έσοδα να «καλπάζουν».

Η πρώτη έρευνα έδειξε πως πακτωλός χρημάτων κατέληγε από τους επιχειρηματίες που στήριζαν τον αρχιμανδρίτη για να γίνει μητροπολίτης σε άτομο του στενού περιβάλλοντός του. Το συγκεκριμένο πρόσωπο, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της «Εφημερίδας των Συντακτών», ήταν άνεργο, αλλά φέρεται ότι διακινούσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ζώντας μέσα στη χλιδή, την ώρα που στην Εφορία χρωστάει 400.000 ευρώ.

Συνολικά, ο αρχιμανδρίτης φέρεται ότι έχει βάλει στο χέρι από «δωρεές» και δανεικά περίπου 1.000.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται ποιοι άλλοι είχαν συνεισφέρει στην προσπάθεια της ιερατικής ανέλιξής του ή είχαν πειστεί ότι προσφέρουν σε αγαθοεργίες και δεν έχουν προχωρήσει σε καταγγελία.

Σύμφωνα με το ThessToday.gr, ο συγκεκριμένος ιερωμένος -έχει πολλά χρόνια θητεία στην Εκκλησία, δίχως μέχρι τώρα να έχει δώσει κάποιο δικαίωμα- είχε πάρει αρκετά χρήματα, όταν κάποιοι εκ των δανειστών του χτύπησαν κυριολεκτικά την πόρτα του ναού ζητώντας εξηγήσεις και, παράλληλα, απαιτώντας να λάβουν πίσω τα ποσά τα οποία έδωσαν. Οι άνθρωποι της Εκκλησίας προέβησαν σε σύσταση στον συγκεκριμένο αρχιμανδρίτη, ο οποίος δεσμεύτηκε από την πλευρά του ότι θα επιστρέψει το ποσό, κάτι που φυσικά δεν έγινε ποτέ.


Δύο γυναίκες τού δάνεισαν 10.000 ευρώ

Στις εκκλησιαστικές Αρχές εμφανίστηκε μια γυναίκα με την κόρη της, η οποία ισχυρίστηκε ότι είχε δανείσει στον αρχιμανδρίτη το ποσό των 10.000 ευρώ. Και σε αυτή την περίπτωση, όπως προβλέπεται από τους εκκλησιαστικούς κύκλους, έγινε σύσταση στον ιερωμένο. Όμως και πάλι ο αρχιμανδρίτης αθέτησε τον λόγο του, ενώ το πρόσχημα για την παραλαβή αυτών των χρημάτων ήταν πως τα είχε… ανάγκη. Η δικογραφία έχει διαβιβαστεί εδώ και μέρες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και δεν αποκλείεται να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις και αποκαλύψεις.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα