Στο έλεος της φωτιάς Αίγιο, Βοιωτία, Κάρυστος, Κέρκυρα

Την ώρα που τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στη Ρόδο, σε εξέλιξη βρίσκονταν πυρκαγιές σε πολλές περιοχές της χώρας, με τις μεγαλύτερες από αυτές να ξεσπούν σε Αίγιο, Βοιωτία και Κάρυστο.

Η φωτιά στο Αίγιο ξέσπασε λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα της Κυριακής, σε αγροτική έκταση στην περιοχή Δερβενάκι του Δήμου Αιγιαλείας, και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις. Μέχρι και αργά χθες το βράδυ οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς, με τους ανέμους στην περιοχή να δυσκολεύουν το έργο τους. Υστερα από μήνυμα του 112 άρχισε το απόγευμα η εκκένωση του οικισμού Κάστρο προς το Καθολικό. Η περιοχή βρισκόταν χθες στο «κόκκινο» από πλευράς επικινδυνότητας και οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν.

Εν τω μεταξύ, διεκόπη λόγω της φωτιάς στην περιοχή Δερβενάκι της Αιγιάλειας η κίνηση των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην παλαιά εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του 162,5ου χιλιομέτρου, στη γέφυρα «Τσαγρή».

Στο χωριό Πλατανιστός

Η φωτιά στην Κάρυστο εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι στο χωριό Πλατανιστός, καίγοντας δέντρα και χαμηλή βλάστηση, και μέσα σε λίγη ώρα εξαπλώθηκε γρήγορα λόγω των πολύ δυνατών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή. Μέχρι αργά το απόγευμα τα μέτωπα της φωτιάς ήταν τρία και οι Αρχές είχαν δώσει εντολή εκκένωσης στους κατοίκους των οικισμών Λιβάνι, Ποτάμι, Περναράκι και Πλατανιστός, με διαφυγή προς Κάρυστο. Η απομάκρυνση των κατοίκων συντονίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που βρέθηκαν στο σημείο, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, ύστερα από σχετική παρέμβαση του δημάρχου Καρύστου Λευτέρη Ραβιόλου, ο οποίος αρχικά ζήτησε την εκκένωση του χωριού Ποτάμι για προληπτικούς λόγους. Στο σημείο επιχείρησαν τουλάχιστον 26 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και ένα πεζοπόρο τμήμα, ενώ αναμένονταν ενισχύσεις από άλλες περιοχές της Εύβοιας.

Στη Βοιωτία η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά το μεσημέρι σε δασική έκταση στην Υλίκη, με την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας να κλείνει προληπτικά για λίγα λεπτά. Στην περιοχή επιχείρησαν 45 πυροσβέστες με 16 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Τέλος, η αναζωπύρωση στην πυρκαγιά της δυτικής Αττικής, που δημιουργήθηκε στη θέση Καραούλι της Μάνδρας χθες το μεσημέρι, οριοθετήθηκε άμεσα και τέθηκε υπό έλεγχο ύστερα από την έγκαιρη επέμβαση επίγειων δυνάμεων του Πυροσβεστικού Σώματος και δύο ελικοπτέρων που έσπευσαν άμεσα στο σημείο.

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε χθες το απόγευμα και στη βόρεια Κέρκυρα, με τις Αρχές να εκκενώνουν οικισμούς στην περιοχή Περίθεια, στο όρος Παντοκράτορας. Εκκενώθηκαν οι οικισμοί στα βόρεια του νησιού Πόρτες, Μέγκουλα, Σημιές, Παλιά Περίθεια και Σάντα. Στο μέτωπο επιχειρούσαν 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ στο νοσοκομείο με λιποθυμικό επεισόδιο διακομίστηκε πυροσβέστης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα