Με χειροκροτήματα το ύστατο «χαίρε» στον ήρωα πιλότο!

Στο Κιλκίς παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος, όπου χθες κηδεύτηκε ο ένας εκ των δύο χειριστών που έχασαν τη ζωή τους μετά τη συντριβή του Canadair που επιχειρούσε στην Κάρυστο

Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Αγιονερίου, στο Κιλκίς, παίχτηκε η τελευταία πράξη του δράματος για την οικογένεια του 27χρονου Περικλή Στεφανίδη, του ενός εκ των δύο ιπταμένων που βρίσκονταν το μεσημέρι της Τρίτης στο Canadair που συνετρίβη στην Κάρυστο, ενώ επιχειρούσε στην τεράστια πυρκαγιά.

Συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι αλλά και απλοί πολίτες συγκεντρώθηκαν στις 17.00 στον ιερό ναό προκειμένου να πουν το τελευταίο «αντίο» στον αδικοχαμένο νέο, που έπεσε σαν ήρωας. Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Εξω από την εκκλησία έφτασε άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας για να αποδώσει τιμές στον 27χρονο ανθυποσμηναγό, ενώ αμέτρητα ήταν τα στεφάνια που εστάλησαν στη μνήμη του. Το φέρετρο του Περικλή Στεφανίδη ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία και έφτασε στην εκκλησία από τις 16.00, ενώ η νεκρώσιμος ακολουθία άρχισε στις 17.00, όπως ήταν προγραμματισμένο. Οι στρατιώτες του αγήματος έριξαν τιμητικές βολές πριν από την ταφή του, έψαλαν τον εθνικό ύμνο και ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα, φωνάζοντας, μεταξύ άλλων, «αθάνατος». Τραγικές φιγούρες, οι γονείς του και τα μέλη της οικογένειάς του, που κρατούσαν στα χέρια τους όλη την ώρα δύο φωτογραφίες του αδικοχαμένου ανθυποσμηναγού. Στις φωτογραφίες, μάλιστα, απεικονίζεται την ώρα πτήσης και με την επίσημη ενδυμασία του Σώματος.

Σήμερα αναμένεται να πέσει ο τραγικός επίλογος του δυστυχήματος που σημάδεψε τη χώρα, αφού θα πραγματοποιηθεί στις 11.00 η κηδεία του Χρήστου Μουλά, στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου, στο Γαβαλοχώρι Αποκόρωνα Χανίων, την ιδιαίτερη πατρίδα του. Ο αδικοχαμένος σμηναγός σε έξι μήνες επρόκειτο να γίνει πατέρας. Γνωρίζοντας αυτήν την πληροφορία, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα και του πρότεινε η Βουλή να υιοθετήσει το αγέννητο παιδί του 34χρονου, που «έφυγε» στο καθήκον. Ο πρόεδρος της Βουλής δέχτηκε αμέσως και πλέον βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Σημειώνεται πως η Βουλή στηρίζει οικονομικά τα παιδιά των πεσόντων εν ώρα καθήκοντος των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας έως τα 25 έτη τους με ένα συμβολικό ποσό που καταβάλλεται ετησίως.

Νωρίτερα, το πρωί της Πέμπτης, στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας επικράτησαν στιγμές συγκίνησης και δέους, κατά τη διάρκεια της ειδικής τελετής -στο πλαίσιο της έπαρσης σημαίας- για τους δύο ιπταμένους της Πολεμικής Αεροπορίας που έχασαν τη ζωή τους. Για να τιμήσουν τους δύο αδικοχαμένους πιλότους, η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία στάθηκαν στην είσοδο του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ενώ σε όλα τα μπαλκόνια του κτιρίου βρίσκονταν στρατιωτικοί από όλα τα Οπλα, σε ένδειξη φόρου τιμής. Μετά την τελετή έπαρσης της σημαίας, η οποία θα κυματίζει μεσίστια, καθώς έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος για τον τραγικό θάνατο των δύο πιλότων, τελέστηκαν μνημόσυνο και τρισάγιο στον ιερό ναό που βρίσκεται μέσα στους χώρους του στρατοπέδου Παπάγου, όπου στεγάζονται το υπουργείο Εθνικής Αμυνας και όλα τα γενικά επιτελεία.

Εν ώρα καθήκοντος

«Ο σμηναγός Μουλάς και ο ανθυποσμηναγός Στεφανίδης έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος στην Εύβοια. Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια της κυβέρνησης και όλων των Ελλήνων στις οικογένειες και στους συναδέλφους τους» είπε σε δήλωσή του μετά την τελετή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι «με απόφαση του συμβουλίου αρχηγών των γενικών επιτελείων και ύστερα από εισήγηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στους δύο ιπταμένους απονέμεται ο βαθμός του αντιπτεράρχου» και πρόσθεσε: «Η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή, μαζί με αυτήν όλων των ιπταμένων που έχουν χάσει τη ζωή τους, δείχνοντας αυταπάρνηση για την προστασία της πατρίδας, της περιουσίας και της ζωής όλων των Ελλήνων».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα