Πηγαινοέρχονται από τα Ιωάννινα στη Θράκη

Λογική του παραλόγου για 20 πυροσβέστες από τα Ιωάννινα, οι οποίοι πηγαινοέρχονται καθημερινά στον Εβρο, συμμετέχοντας στην κατάσβεση της καταστροφικής φωτιάς.

Οι 10 από αυτούς μαζί με πέντε πυροσβεστικά οχήματα έχουν σταλεί στην Αλεξανδρούπολη για την ενίσχυση των δυνάμεων κατάσβεσης. Τα πυροσβεστικά οχήματα παραμένουν στα πύρινα μέτωπα. Ομως οι πυροσβέστες αναγκάζονται να πηγαινοέρχονται σε 24ωρη βάση από τα Ιωάννινα στον Εβρο! Επιστρέφοντας στα Ιωάννινα, τους αντικαθιστούν στα πύρινα μέτωπα άλλοι 10 συνάδελφοί τους από την Ηπειρο.

Το εύλογο ερώτημα που τίθεται είναι γιατί οι 20 πυροσβέστες που εναλλάσσονται δεν διαμένουν στον Εβρο κατά τις ώρες ανάπαυσής τους, ώστε να μην πηγαινοέρχονται άσκοπα και να κουράζονται περισσότερο κατά τις μετακινήσεις, ενώ θα έπρεπε να αναπαύονται μετά τις μάχες με τις φωτιές. Αντίθετα, οι πυροσβέστες από διάφορες χώρες της Ευρώπης που συμμετέχουν στην κατάσβεση στον Εβρο παραμένουν εκεί κατά τις ώρες ανάπαυσής τους, ώστε μετά να επανέρχονται στη δράση.

Για τους ξένους πυροσβέστες υπάρχει μέριμνα του Πυροσβεστικού Σώματος για τη φιλοξενία τους, αλλά όχι για τους Ελληνες που συνδράμουν από άλλες περιοχές της χώρας… Την καθημερινή μετακίνηση των 20 πυροσβεστών από τα Ιωάννινα στον Εβρο καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωση Πυροσβεστών Ηπείρου με ανοιχτή επιστολή προς την πολιτική και φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, ζητώντας να λάβει τέλος ο παραλογισμός.

«Εδώ και 10 ημέρες από την έναρξη της μεγάλης πυρκαγιάς στον Εβρο έχουμε αλλαγές του προσωπικού, διανύοντας σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΒΑΣΗ αποστάσεις άνω των 1.200 χλμ. Συνολικά, οδηγώντας μάλιστα τις πρώτες μέρες της πυρκαγιάς το όχημα αλλαγής οι ίδιοι οδηγοί που θα αναλάμβαναν τα πληρώματα, απαιτώντας δε οι συνάδελφοι να αποδώσουν και έργο μετά από τόση καταπόνηση. Αλήθεια, οδήγησε ποτέ κανείς τόσα χιλιόμετρα να δει πώς είναι με όλη αυτή την καταπόνηση από τις πυρκαγιές και τις υψηλές θερμοκρασίες; Θα νιώθατε ασφάλεια αν επιβαίνατε σε ένα τέτοιο όχημα; Γιατί δεν υπάρχει μέριμνα για στέγαση και διπλά πληρώματα λόγω τις απόστασης;» διερωτώνται οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των πυροσβεστών, οι οποίοι καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους, απευθυνόμενοι στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Σώματος: «Συνεχίζετε το ρίσκο του ατυχήματος, δεν είμαστε αναλώσιμοι».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα