Κόρινθος: Αποστάσεις από σύλλογο γονέων για ΛΟΑΤΚΙ χρωματισμό σε δημοτικό

Μετά την έκταση που έλαβαν οι αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Κορίνθου σχετικά με τη «ΛΟΑΤΚΙ+ σημαία» που υποστηρίζουν ότι ζωγραφίστηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης, αλλά και τη δημόσια απάντηση του αντιδημάρχου κ. Γκεζερλή ότι αυτός είναι ο «ιθύνων νους» και ότι πρόκειται για ουράνιο τόξο, ήρθε και η επίσημη απάντηση του συλλόγου γονέων του σχολείου, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν είχε καμία ανάμειξη σχετικά με την επιλογή του συγκεκριμένου χρωματισμού.

Οπως εμφατικά τονίζει το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου, «ουδεμία ανάμειξη είχε στην επιλογή των χρωματισμών, αντιθέτως είχε προτείνει άλλη προσέγγιση στον χρωματισμό και ενημερώθηκε άτυπα για την συγκεκριμένη επιλογή. Το γεγονός αυτό έγινε σαφές μεταγενέστερα και από τις ανακοινώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου» και συμπληρώνει ότι παρά την απουσία ανάμειξής του σε αυτή την επιλογή, ο σύλλογος δέχθηκε παρενοχλήσεις από μεμονωμένους γονείς και άλλα μέλη του συλλόγου, μέσα από σχετικές αναρτήσεις και σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα»

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Δ.Σ., η επιλογή των συγκεκριμένων χρωμάτων «δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του σχολείου, αντιθέτως δημιουργεί ένα ευχάριστο περιβάλλον για τα παιδιά» και οποιοσδήποτε συνειρμός και προσέγγιση προκαλούνται επί του συγκεκριμένου χρωματισμού «βασίζονται σε υποκειμενικά κριτήρια και σε προσωπικές αντιλήψεις», ενώ τονίζει ότι ως σύλλογος επιδιώκουν «τη λειτουργία ενός σχολείου που θα αποδέχεται το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και θα ενισχύει τον σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού».

Οσον αφορά τη δημοσιοποίηση που έλαβε το περιστατικό, μέσα από αναρτήσεις μελών του συλλόγου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Δ.Σ. θεωρεί ότι «η δημοσιοποίηση των θεμάτων που απασχολούν τα μέλη μας θα πρέπει να γίνεται με τη δέουσα προσοχή και χωρίς να προκαλεί και να θίγει την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια των υπόλοιπων γονέων ή των δασκάλων του σχολείου» και ότι οι ισχυρισμοί και οι κατηγορίες «περί οργανωμένου σχεδίου με στόχο αυτά που ισχυρίζονται μεμονωμένοι διαμαρτυρόμενοι γονείς δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και πλήττουν τη λειτουργία του σχολείου και τις υπολήψεις των ανθρώπων στους οποίους απευθύνονται».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα