Σάρωσε και την Καρδίτσα η κακοκαιρία, λίμνη η πόλη!

Τεράστιες ποσότητες νερού μπήκαν σε σπίτια και καταστήματα. Στο 1,5 μέτρο έφτασε η στάθμη του στον Παλαμά. Εγιναν απεγκλωβισμοί με τρακτέρ

Το «άπλωμα» της κακοκαιρίας «Daniel» προς την κεντρικότερη Θεσσαλία και τη Λάρισα έβαλε στο στόχαστρο και τους υπόλοιπους νομούς.

Στην Καρδίτσα από χθες τα ξημερώματα απαγορεύτηκε η κυκλοφορία, ενώ χρειάστηκε μισή ώρα δριμύτατης νεροποντής για να πλημμυρίσει η πόλη. Τεράστιες ποσότητες νερού μπήκαν σε σπίτια και καταστήματα σε πολλές περιοχές. Πλημμύρες υπήρξαν και σε χωριά του κάμπου, όπως ο Αγιος Θεόδωρος, o Πρόδρομος, η Μυρίνη, τα Καλογριανά και πολλά άλλα.

Επικίνδυνες καταστάσεις βίωναν έως αργά χθες οι κάτοικοι του Παλαμά Καρδίτσας. Ο «Daniel» χτύπησε με μανία, με αποτέλεσμα δρόμοι να έχουν μετατραπεί σε ποτάμια και άνθρωποι να έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους. Οπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου, «τα νερά μέσα στον Παλαμά σε πολλά σημεία είναι πάνω από 1,5 μέτρο και προσπαθούμε να απεγκλωβίσουμε κόσμο με τρακτέρ, πλατφόρμες και μέσα που πραγματικά δεν μας τιμάνε».

Ο δήμαρχος τονίζει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν και άνθρωποι με αναπηρία που μεταφέρονται αναγκαστικά στο κλειστό γυμναστήριο μαζί με άλλους ανθρώπους. Στον Δήμο Μουζακίου, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Κωνσταντίνος Νούσιος, εκκενώθηκαν οικισμοί, όπως είναι η Μαγουλίτσα και ο οικισμός Νησιά Πευκοφύτου.

Δραματικές ώρες βίωσαν και οι κάτοικοι του χωριού Σωτήριο στα όρια Λάρισας – Μαγνησίας, καθώς εγκλωβίστηκαν μετά την υπερχείλιση ρεμάτων. Σύμφωνα με το onlarissa.gr, κάτοικοι έκαναν λόγο χθες για έναν νεαρό βοσκό πακιστανικής καταγωγής που ζούσε σε τροχοβίλα στην περιοχή. Αγρότες της περιοχής βγήκαν στους δρόμους με τα τρακτέρ για να φτάσουν σε εγκλωβισμένους συντοπίτες τους και να τους μεταφέρουν σε κτίριο της κοινότητας.

Ο ποταμός Ενιπέας ξεχείλισε και τα νερά έχουν φτάσει σε ύψος που δύσκολα μπορούν να προσεγγίσουν οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας. Τα ορμητικά νερά έκοψαν στα δύο τη γέφυρα της Αμπελιάς που ενώνει την Καρδίτσα και τα Φάρσαλα με τον Βόλο. Τα Φάρσαλα είναι εντελώς αποκλεισμένα.

Η τροχαία

Πλημμυρικά φαινόμενα έχει προκαλέσει η πρωτοφανής κακοκαιρία και στην πόλη των Τρικάλων, καθώς υπερχείλισε ο ποταμός Ληθαίος. Η Τροχαία απέκλεισε την οδό Πίνδου, βασικό δρόμο εισόδου στην πόλη, καθώς πλημμύρισε σε όλο του το μήκος. Σοβαρά προβλήματα καταγράφονται στην οδό Μετεώρων, η οποία επίσης έχει πλημμυρίσει σε όλο το μήκος της, ενώ πνίγεται άλλη μια φορά η περιοχή της Μπάρας.

Και στη βόρεια Εύβοια υπήρχαν εκκλήσεις πολιτών από διάφορα χωριά για βοήθεια. Κολόνες της ΔΕΗ έπεσαν ενώ πολλοί δρόμοι έκλεισαν από καθιζήσεις. Τεράστιος όγκος νερού έπεσε στα χωριά Σοφιάδα και Ν. Μοναστήρι της Φθιώτιδας. Οι κάτοικοι εγκλωβίστηκαν καθώς το νερό έφτασε τα 60 εκατοστά. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ο κάμπος έχει γίνει λίμνη, η κατάσταση είναι κρίσιμη».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα