Νεκρός 8χρονος, θύμα βεντέτας, στο Ζεφύρι!

Το παιδάκι βλήθηκε από σφαίρα στο μάτι, όταν δύο μέλη αντίπαλης οικογένειας Ρομά «γάζωσαν» το σπίτι της δικής του

Η βεντέτα και τα αντίποινα μεταξύ δύο οικογενειών Ρομά είχαν τραγική κατάληξη, με θύμα ένα 8χρονο παιδί! Το παιδάκι βλήθηκε από σφαίρα, όταν δύο Ρομά αντίπαλης οικογένειας γάζωσαν το σπίτι της δικής του στον καταυλισμό του Ζεφυρίου, στη δυτική Αττική. Μάλιστα οι δράστες φέρεται ότι είναι ο νονός του ανηλίκου και ένας πρώην οικογενειακός φίλος, με τον οποίο είχε ανοίξει βεντέτα η οικογένεια του 8χρονου.

«Τους είδα όλους. Δύο ήταν. Πέρασαν από εδώ μια φορά κι εγώ κατάλαβα. Πήρα τα μωρά, τα έβαλα μέσα. Και μετά πάλι βγήκα έξω και ήρθε το μωρό κοντά μου. Και μετά κατέβηκαν αυτοί κάτω, έριξαν πάνω μας κατευθείαν. Καραμπίνα και πιστόλι είχαν. Πολλοί πυροβολισμοί, χαμός» περιγράφει συντετριμμένη η μητέρα του θύματος γι’ αυτούς που αφαίρεσαν τη ζωή του παιδιού της στο όνομα μιας βεντέτας.

Tο απόγευμα

Ηταν το απόγευμα του Σαββάτου, περίπου στις 19.00, όταν οι δύο Ρομά, τους οποίους κατονομάζει η μητέρα του 8χρονου, με διαφορετικά οχήματα πήγαν στο σπίτι της οικογένειας στο Ζεφύρι. Με κυνηγετικό όπλο ο ένας και πιστόλι ο άλλος, οι δράστες επιδόθηκαν σε επίδειξη ισχύος πυροβολώντας προς το σπίτι της οικογένειας επί της οδού Μαρίνου Αντύπα στη συμβολή της με την Κάρλα.

Οι ένοπλοι, αφού γάζωσαν το σπίτι, εξαφανίστηκαν με τα αυτοκίνητά τους αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα και αφήνοντας πίσω τους την οικογένεια να ουρλιάζει για το παιδί που είχε βληθεί στο μάτι την ώρα που έπαιζε στην αυλή.

«Το παιδί το βρήκε στο μάτι. Το πήραν στο μάτι. Πρέπει να μπουν μέσα οι δολοφόνοι. Φασαρίες έχουμε, πολλές φορές να μπουν μέσα. Βρήκαν τον γιο μου να σκοτώσουν. Και το βάφτισαν και το σκότωσαν. Οι ίδιοι το βάφτισαν, οι ίδιοι το σκότωσαν» επαναλαμβάνει διαρκώς με λυγμούς η μητέρα του αθώου θύματος, ενώ ο πατέρας ζητά τη σύλληψη των δολοφόνων: «Ηρθαν να μας σκοτώσουν» λέει και ζητά δικαιοσύνη.

Το παιδάκι διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων, ωστόσο η σφαίρα το είχε βρει στο κεφάλι, συγκεκριμένα στο μάτι. Ετσι λίγο αργότερα κατέληξε, χωρίς οι γιατροί να μπορούν να κάνουν κάτι. Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σπίτι της οικογένειας περισυνέλεξαν από το σημείο τουλάχιστον 8 κάλυκες, όμως πιστεύουν ότι συνεχίζοντας την έρευνα θα εντοπίσουν και άλλους, καθώς υπήρξε καταιγισμός πυρών. Η οικογένεια του 8χρονου Ρομά λόγω της βεντέτας το καλοκαίρι μετακόμισε σε άλλη περιοχή για να αποφευχθεί κάποιο μακελειό.

Ωστόσο τις τελευταίες ημέρες επέτρεψε και πάλι στο Ζεφύρι, όπου γράφτηκε ο τραγικός επίλογος για το παιδί. Εκεί, στο Ζεφύρι, πριν από περίπου έναν μήνα μέλη της αντίπαλης οικογένειας είχαν πυρπολήσει το γειτονικό σπίτι του 8χρονου, όπου διέμεναν επίσης συγγενείς του.

Φόβοι αντιποίνων

Γι’ αυτό τον λόγο, την ώρα που οι δύο δολοφόνοι αναζητούνται, στην περιοχή έχει «στρατοπεδεύσει» ισχυρή δύναμη της Αστυνομίας και έχει αποκλείσει την περιοχή προκειμένου να μην υπάρξει νέο αιματηρό κεφάλαιο στη βεντέτα. Ομως χθες τα ξημερώματα η Αμεση Δράση ενημερώθηκε για πυροβολισμούς στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, στο Ζεφύρι, με τους αστυνομικούς που πήγαν στο σημείο να εντοπίζουν τέσσερις κάλυκες και άλλους δύο κάλυκες στην οδό Παναγίας Γρηγορούσης. Το περιστατικό πιθανότατα συνδέεται με την επίθεση και τη δολοφονία του 8χρονου.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, ενώ αναμένεται η ιατροδικαστική εξέταση, ώστε να προσδιοριστεί ο τύπος του όπλου που επέφερε το θανατηφόρο τραύμα στο παιδί.


«Τον γιο μου και τον βάφτισαν και τον σκότωσαν»

«Το παιδί το βρήκε στο μάτι. Το πήραν στο μάτι. Πρέπει να μπουν μέσα
οι δολοφόνοι. Φασαρίες έχουμε, πολλές φορές να μπουν μέσα. Βρήκαν
τον γιο μου να σκοτώσουν. Και τον βάφτισαν και τον σκότωσαν. Οι ίδιοι
τον βάφτισαν, οι ίδιοι τον σκότωσαν» επαναλαμβάνει διαρκώς με λυγμούς
η τραγική μητέρα του αθώου θύματος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα