Κλεμμένο από Ιταλία το Ι.Χ. των εκτελεστών

Όλα δείχνουν πως ήταν εισαγόμενοι οι «νοικιασμένοι» δολοφόνοι που έπληξαν με τα καλάσνικοφ τον Β. Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο τα ξημερώματα της Κυριακής

Χρειάστηκε λιγότερο από ένα λεπτό για να εκτελεστεί το πιο ακριβοπληρωμένο συμβόλαιο θανάτου της Greek Mafia από τους δράστες της εκτέλεσης του Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο. H αποστολή εξετελέσθη και, όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., όλα δείχνουν πως ήταν εισαγόμενοι οι «νοικιασμένοι» εκτελεστές που έπληξαν με τα καλάσνικοφ τον «Ζαμπόν», στέλεχος της Greek Mafia, τα ξημερώματα της Κυριακής στη συμβολή των οδών Ηλία Ηλιού και Φραντζή στον Ν. Κόσμο.

Ειδικά ο πρώτος μαυροφορεμένος εκτελεστής που κινήθηκε προς το παράθυρο του οδηγού -όπως μαρτυρούν οι κινήσεις του- διέθετε πειθαρχία και στρατιωτική εκπαίδευση σε συνθήκες μάχης, ενώ στο τέλος άνοιξε με γυμνά χέρια και την πόρτα του 44χρονου για να του ρίξει τις χαριστικές βολές με το πιστόλι που είχε περασμένο μπροστά στο γιλέκο του.

Μάλιστα, ο βασικός εκτελεστής έχει το χάρισμα να «ρίχνει» και με τα δύο χέρια. Με το αριστερό χειρίστηκε το καλάσνικοφ και με το δεξί το πιστόλι, ενώ, θέλοντας να πετύχει το καθοριστικό αποτέλεσμα και να σπάσει το θωρακισμένο τζάμι, έριξε όχι βολή κατά βολή, αλλά κατά ριπάς με το πολεμικό τυφέκιο. Το μόνο που ξέχασε πάνω στη βιασύνη του να χιμήξει στο υποψήφιο θύμα ήταν να κατεβάσει τα διαφανή γυαλιά σκοποβολής που είχε περασμένα στον μαύρο σκούφο του, αυτά που προστατεύουν τα μάτια του από τα θραύσματα που πετάχτηκαν απ’ το σπασμένο τζάμι. Το γεγονός πάντως πως αδιαφόρησε και δεν φορούσε γάντια και έπιασε δύο φορές την πόρτα του οδηγού δείχνει -σύμφωνα με εκτιμήσεις των Αρχών- πως είναι ξένος εκτελεστής, κάτι που για τους διώκτες του προδίδει και η διαπίστωση ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για το ακριβοπληρωμένο συμβόλαιο θανάτου είναι κλεμμένο από την Ιταλία και μάλιστα η εκτέλεση του 44χρονου είχε δρομολογηθεί από τις αρχές του περασμένου καλοκαιριού.

Για να εξουδετερωθεί ο Βαγγέλης Ζαμπούνης -πρώην σύντροφος της δολοφονημένης Κατερίνας Αναγνωστάκη ή «Bellamafia»-, οι εκτελεστές έριξαν στη θωρακισμένη BMW 97 βολίδες. Το ολέθριο λάθος του 44χρονου που εκείνο το ξημέρωμα δεν διέθετε φρουρά ήταν πως κινήθηκε τελείως ανυποψίαστα… Παρέμεινε έξω από το όχημά του για 10 δευτερόλεπτα, ενώ στη συνέχεια κάθισε στη θέση του οδηγού για άλλα 20 δευτερόλεπτα, έως ότου εμφανιστεί το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι πληρωμένοι δολοφόνοι. Είναι αξιοσημείωτο ωστόσο ότι το καλάσνικοφ του δεύτερου εκτελεστή που πυροβολούσε από πίσω από το όχημα στην πρώτη καθοριστική φάση φαίνεται να παθαίνει εμπλοκή, αλλά μετά έρχεται η σειρά του να αδειάσει και αυτός μια γεμιστήρα, ενώ ο βασικός συνεργός άδειασε συνολικά δύο γεμιστήρες μέχρι το πέρας της αποστολής.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, το τζιπ Lexus που χρησιμοποίησαν οι δράστες είχε κλαπεί τον περασμένο Ιούνιο από το Μιλάνο της Ιταλίας και αυτό διαπιστώθηκε απ’ τον αριθμό πλαισίου του στη «διασταύρωση» στοιχείων που έκανε η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Πλαστές πινακίδες

Στο αυτοκίνητο είχαν τοποθετηθεί πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούσαν σε τζιπ ιδίου τύπου, που όμως ανήκει σε κατασκευαστική εταιρία στα βόρεια προάστια. Συνολικά 28 δευτερόλεπτα. Τόσα χρειάστηκαν οι εκτελεστές για να δολοφονήσουν άγρια στον Νέο Κόσμο τα ξημερώματα της Κυριακής τον 44χρονο που ήταν από τα πιο γνωστά ονόματα στον χώρο της νύχτας.

Οπως φαίνεται στα βίντεο, ο ένας εκ των εκτελεστών, αφού άδειασε τον πρώτο γεμιστήρα από το καλάσνικοφ, άλλαξε γεμιστήρα και, αφού άδειασε και αυτός, άνοιξε την πόρτα του οδηγού και πυροβόλησε δύο ή τρεις φορές από απόσταση αναπνοής τον 44χρονο, σαν να ήθελε να είναι απόλυτα σίγουρος για το αποτέλεσμα. Από τις κάμερες ασφαλείας του πρατηρίου του θύματος οι αστυνομικοί έχουν απόλυτες εικόνες από τις σκηνές της δολοφονίας και επιχειρούν να χαρτογραφήσουν τη διαδρομή των εκτελεστών έως το σημείο εγκατάλειψης του οχήματος, ευελπιστώντας να εντοπίσουν στοιχεία που θα βοηθήσουν τις έρευνες.

Επιχειρούν να εντοπίσουν πόσα οχήματα προσεγγίζουν ή φεύγουν από το σημείο πυρπόλησης του οχήματος. Κάμερα ασφαλείας έχει αποτυπώσει, εκτός από το τζιπ, μια μηχανή να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στην ίδια κατεύθυνση στην οδό Κασομούλη, μετά την εκτέλεση. Θεωρούν ότι υπήρξε όχημα που ακολούθησε αυτό των δραστών, προκειμένου να τους παραλάβει μετά την πυρπόληση του οχήματος πίσω από χώρο αναψυχής στον Σκαραμαγκά. Στο μεταξύ, ύστερα από έρευνα συνελήφθησαν χθες δύο αστυνομικοί για διαρροή βίντεο λίγο μετά τη μαφιόζικη δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο τα ξημερώματα της Κυριακής.

Οι δύο ένστολοι που κατηγορούνται πως κατέγραψαν και διοχέτευσαν στα ΜΜΕ βίντεο το οποίο απεικονίζει τη σορό του Βαγγέλη Ζαμπούνη μέσα στο αυτοκίνητό του λίγο μετά τη μαφιόζικη εκτέλεσή του παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο. Μάλιστα, φέρεται ότι ομολόγησαν πως αυτοί έκαναν την καταγραφή και τη διαρροή.Παράλληλα, εξήχθη αντίγραφο της δικογραφίας και, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας, η οποία ήδη έχει αρχίσει, θα διερευνηθεί πώς άφησαν να διαρρεύσει βίντεο από κάμερα ασφαλείας που κατέγραψε τη στιγμή της δολοφονίας του 44χρονου στα ΜΜΕ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα