«Απόβαση» των τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας

Εκατοντάδες αγρότες έδωσαν αγωνιστικό «παρών», αγανακτισμένοι από τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις για τις αποζημιώσεις μετά τις καταστροφικές πλημμύρες

Εκατοντάδες αγρότες έκαναν χθες με τα τρακτέρ τους «απόβαση» στην πόλη της Λάρισας, αγανακτισμένοι από τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις της κυβέρνησης για την καταβολή αποζημιώσεων μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στον Θεσσαλικό Κάμπο. Δεκάδες τρακτέρ «πλημμύρισαν» στις 12 το μεσημέρι τους δρόμους και την κεντρική πλατεία της Λάρισας, δηλώνοντας αγωνιστικό «παρών», εφόσον δεν λάβουν σαφείς διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση για το χρονοδιάγραμμα των αποζημιώσεων.

Επίσης, ζητούν μέτρα για το αυξημένο κόστος παραγωγής των προϊόντων τους λόγω της ανόδου των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας και του πετρελαίου. Τα περισσότερα από 70 τρακτέρ παρέμειναν στο κέντρο της πόλης, ενώ τη μηχανή θα ανάψουν στα γεωργικά μηχανήματά τους και άλλοι αγρότες, αν δεν πάρουν ικανοποιητικές απαντήσεις από την κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων, ζητούν την επιτάχυνση της διαδικασίας αποζημίωσης των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας, αλλά και να δοθούν άμεσες αποζημιώσεις της ζημιάς χωρίς όρους και προϋποθέσεις με απευθείας κρατική αρωγή βάσει των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ σε ζώα και παραγωγές που πλημμύρισαν. Ακόμη, ζητούν την άμεση αποκατάσταση των κατεστραμμένων κατοικιών, όπως και μείωση του κόστους παραγωγής. Οι αγρότες έχουν προγραμματίσει να παραμείνουν στη Λάρισα μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ μέχρι αύριο αναμένεται να οριστεί η σύνθεση της επιτροπής που θα συναντήσει τον πρωθυπουργό ή τον αρμόδιο υπουργό.

Μεγάλη κινητοποίηση προγραμματίζεται και εν όψει της έκθεσης Agrotica, που αρχίζει την προσεχή εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη. Εξάλλου, πάνω από 200 αγρότες από τη Φθιώτιδα συγκεντρώθηκαν χθες στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Ανθήλης, κλείνοντας συμβολικά τον δρόμο. Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν αρχικά στον παράδρομο της Ανθήλης και στη συνέχεια μπήκαν στον αυτοκινητόδρομο, σταματώντας για λίγη ώρα την κυκλοφορία των οχημάτων.

Η Αστυνομία εξέτρεψε την κυκλοφορία των οχημάτων από παραδρόμους. Συμβολικό κλείσιμο του κόμβου της Πορταριάς στα Μουδανιά πραγματοποίησαν χθες το μεσημέρι δεκάδες αγρότες από τη Χαλκιδική με τα τρακτέρ τους. Η κίνηση των οχημάτων διακόπηκε από τις 12.30 μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι, όταν σταμάτησε η κατάληψη του δρόμου από τα τρακτέρ. Αγροτικά μπλόκα έχουν στηθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Αγρότες έχουν συγκεντρωθεί με τα τρακτέρ τους στο Μεσόβουνο Εορδαίας, στα Κοίλα Κοζάνης, στην είσοδο της Καστοριάς, στη Μυρσίνα Γρεβενών, στην Επανομή και τη Θέρμη Θεσσαλονίκης, στο δημαρχείο Χαλκηδόνας και το 10ο χλμ. της οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στην είσοδο της πόλης της Νάουσας, στον Πλατανότοπο Γιαννιτσών, στην εθνική οδό Αρτας – Πρέβεζας, στους κόμβους Πλατυκάμπου, Καρδίτσας, Ζάκρου στον Θεσσαλικό Κάμπο, στον Αλμυρό και στο Ριζόμυλο Μαγνησίας, στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού, στην είσοδο της πόλης της Λαμίας και στην περιοχή του παλιού σταθμού του ΟΣΕ στη Μεσσηνία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα