Ένταση στην Εξεταστική, με αιχμή την αποκάλυψη της δημοκρατίας για Καραμανλή

Ο Β. Κόκκαλης ζήτησε να κληθεί άμεσα ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Μείζονα πηγή έντασης αποτέλεσε στην Εξεταστική της Βουλής το πρωτοσέλιδο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «δημοκρατίας», με τον Βασίλη Κόκκαλη (κεντρική φωτό), εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, να ζητεί να κληθεί άμεσα στην εξεταστική ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Φίλιππος Τσαλίδης. Δείχνοντας το δημοσίευμα της εφημερίδας μας, ο βουλευτής ξεκαθάρισε πως «δεν μπορούμε να τα διαβάζουμε αυτά σε εφημερίδα. Αν πραγματικά αυτά ισχύουν που λέει η εφημερίδα, σημαίνει ότι τα ήξερε όλα ο Καραμανλής. Βέβαια, χθες ήταν κυνικός», ενώ ζήτησε να διακόψει η επιτροπή, προκειμένου να επικοινωνήσει με την Εισαγγελία Εφετών.

Αντί απολογίας και εξηγήσεων, η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να πετάξει την «μπάλα» στην εξέδρα, με τον Λάζαρο Τσαβδαρίδη να κατηγορεί τον βουλευτή για θέατρο και στη συνέχεια τον Δημήτρη Μαρκόπουλο να μιλά για… σόου. Λίγο αργότερα μάλιστα προκλήθηκαν νέες εντάσεις, αυτήν τη φορά με αφορμή την κατάθεση της αναπληρώτριας διοικήτριας της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Αλεξάνδρας Ρογκάκου, η οποία εξήγησε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε κατά τη σύνταξη του πορίσματος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για την επίμαχη σύμβαση 717. Η επιμονή της, ωστόσο, να απαντήσει με υπόμνημα σε πολλές από τις ερωτήσεις που της έγιναν για το πόρισμα που είχε συντάξει η Αρχή τον Σεπτέμβριο του 2021 και το οποίο διαπίστωνε παραλείψεις και καθυστερήσεις στην υλοποίηση της σύμβασης 717, προκάλεσε την έκρηξη των εισηγητών της αντιπολίτευσης.

Η Μιλένα Αποστολάκη από το ΠΑΣΟΚ επιτέθηκε στη μάρτυρα, σχολιάζοντας πως δεν είναι δυνατόν «μια τόσο έμπειρη κρατική λειτουργός εδώ και μία εβδομάδα γνωρίζει ότι θα εμφανιστεί στη Βουλή για τα Τέμπη και έρχεται και λέει ότι “δεν γνωρίζω το πόρισμα, γιατί είναι 200 σελίδες, θα απαντήσω γραπτά”». Στο μεταξύ, το ΠΑΣΟΚ ζητά τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, οπότε συμπληρώνεται ένας χρόνος από την τραγωδία των Τεμπών, με το προεδρείο να μην έχει ακόμη απαντήσει στο σχετικό αίτημα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα