Τρίκαλα: Ενταση στην παρέλαση με γονείς θυμάτων των Τεμπών

Οργή της οικογένειας Πλακιά για τις τιμές στους επισήμους. Σιωπηρή διαμαρτυρία στη Λάρισα από τους συγγενείς της αδικοχαμένης Κλαούντια

Την οργή της οικογένειας Πλακιά, που έχασε τρία κορίτσια στην τραγωδία των Τεμπών, συνάντησαν στρατιωτικοί και πυροσβέστες που απέδωσαν τιμές στους επισήμους κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρέλασης στα Τρίκαλα, ενώ την ίδια ώρα παραστάτες μαθητές σχολείων της πόλης ανταποκρίθηκαν στην έκκληση των συγγενών και δεν έστρεψαν το κεφάλι, αποδοκιμάζοντάς τους.

Τα μέλη της οικογένειας Πλακιά δεν άντεξαν, βλέποντας στρατιωτικούς να αποδίδουν τιμές και ακούγοντας όχημα της Πυροσβεστικής να… κορνάρει μπροστά από τους επισήμους, ανάμεσα στους οποίους ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας. Αντίθετα, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Παπακώστα, που ήταν μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής η οποία απήλλαξε από ποινικές ευθύνες τον πρώην υπουργό Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, δεν παρέστη, έπειτα από δημόσια έκκληση της οικογένειας να μην είναι παρούσα στην παρέλαση.

Στο άκουσμα του κορναρίσματος πυροσβεστικού οχήματος και στις τιμές από στρατιωτικούς, οι Δημήτρης, Νίκος και Σοφία Πλακιά απευθύνθηκαν στους ανώτατους στρατιωτικούς που δεν σεβάστηκαν το δράμα που βιώνουν. Αστυνομικοί απομάκρυναν έναν συγγενή που πλησίασε υψηλόβαθμο αξιωματικό του Στρατού, αφαιρώντας του το πηλήκιο και φωνάζοντας «προσκυνάνε στην εξέδρα». «Το μοιραίο βράδυ άφησαν τα παιδιά μας να καούν και έρχονται εδώ και κορνάρουν» σχολίασε ο ένας πατέρας σε δηλώσεις του την ενέργεια των πυροσβεστών.

«Πέρασε όλη η νεολαία και δεν γύρισε κανείς να κοιτάξει, γιατί δεν υπάρχει λόγος. Το είδαμε στα πρόσωπα των παιδιών. Οταν όμως περνάει ολόκληρη η ΣΜΥ και η Πυροσβεστική και προσεύχεται μπροστά τους, πού πάμε;» διερωτήθηκε η Σοφία Πλακιά. «Γονιός ήταν ο πυροσβέστης εκεί μέσα και καθόταν από πάνω και κοιτούσε» πρόσθεσε. Υστερα από λίγο, η μητέρα ενός εκ των κοριτσιών που χάθηκαν στα Τέμπη χειροκρότησε ειρωνικά κατά των επισήμων, ενώ πυρά εξαπέλυσαν και κατά του εισαγγελέα που ήταν παρών στην παρέλαση. Νωρίτερα είχαν τοποθετήσει 57 λουλούδια, όσα και τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, στην εξέδρα των επισήμων.

Στη Λάρισα, οι συγγενείς της αδικοχαμένης φοιτήτριας Κλαούντια Λάτα, που σκοτώθηκε στα Τέμπη, παρέστησαν στην παρέλαση, πραγματοποιώντας σιωπηλή διαμαρτυρία απέναντι από την εξέδρα των επισήμων. Μπροστά ήταν η Αλμα Λάτα, μητέρα της Κλαούντια, κρατώντας λίγα λουλούδια και ένα χαρτί που έγραφε με κεφαλαία γράμματα τη λέξη «Δικαιοσύνη». Η χαροκαμένη μητέρα απευθύνθηκε στον παριστάμενο υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, λέγοντάς του «Κάντε το καθήκον σας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα