Αμφισσα: Φλόγες τύλιξαν επαγγελματικό λύκειο

Εννέα μαθητές και μία καθηγήτρια αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα από τους καπνούς και μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο

Στιγμές απόλυτου πανικού επικράτησαν νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης σε περιοχή της Aμφισσας, όταν ξέσπασε φωτιά στο ΕΠΑ.Λ., με συνέπεια να «πνιγεί» στους καπνούς ολόκληρο το κτίριο μέσα σε μόλις μερικά λεπτά. Μαθητές αλλά και μία καθηγήτρια αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκαν προληπτικά στο νοσοκομείο της πόλης για τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρώτες φλόγες άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους λίγα λεπτά μετά τις 12.00 το μεσημέρι, σημαίνοντας συναγερμό στη διεύθυνση του σχολείου, που έσπευσε να ειδοποιήσει την Πυροσβεστική. Σύντομα το κτίριο κυριεύτηκε από πυκνό καπνό, ενώ οι μαθητές εκκένωσαν τις αίθουσες με γοργούς ρυθμούς και συγκεντρώθηκαν στον εξωτερικό χώρο σε κλίμα ανασφάλειας και σύγχυσης.

Μέσα σε λίγα λεπτά στο ΕΠΑ.Λ. έφτασαν άνδρες της Πυροσβεστικής, που κατάφεραν να οριοθετήσουν τη φωτιά, ενώ έκαναν έρευνα σε όλα τα σημεία του κτιρίου, με σκοπό να αποκλείσουν το ενδεχόμενο εγκλωβισμού παιδιών ή εκπαιδευτικών στις αίθουσες. Την ίδια ώρα στο προαύλιο του σχολείου διαπιστώθηκε πως εννέα μαθητές και μία καθηγήτρια αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα από τους καπνούς και έτσι ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, με συνέπεια να μεταφερθούν αμέσως στο Γενικό Νοσοκομείο της Αμφισσας. Αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και υποβλήθηκαν σε ορισμένες εξετάσεις, οι γιατροί τούς έδωσαν το ελεύθερο να επιστρέψουν στους δικούς τους ανθρώπους, βάζοντας τέλος στην περιπέτειά τους.

Πλέον, το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμφισσας έχει αναλάβει την προανάκριση, με απώτερο σκοπό να διευκρινιστούν οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες ξέσπασε η πυρκαγιά μέσα στο ΕΠΑ.Λ. Στο πλαίσιο αυτό, ερευνάται το ενδεχόμενο οι πρώτες φλόγες να εκδηλώθηκαν σε ένα αποκριάτικο άρμα με πολυουρεθάνη που βρισκόταν στο εσωτερικό του σχολείου και για τον λόγο αυτό να προκλήθηκαν οι καπνοί, που εξαπλώθηκαν με φρενήρεις ρυθμούς στο κτίριο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα