Συντετριμμένοι ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τη σύζυγό του Γεωργία και τον γιο τους Κώστα, φίλοι και συμφοιτητές της Λένας Σαμαρά από το Κολλέγιο Αθηνών, καθώς και εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής της χώρας θα βρεθούν σήμερα, στις 13.00, στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων του Α’ Κοιμητηρίου Αθηνών για να πουν το τελευταίο «αντίο» στο χαμογελαστό κορίτσι με τη «χρυσή» καρδιά και τον σεμνό χαρακτήρα, που έφυγε αιφνίδια από τη ζωή σε ηλικία μόλις 34 χρόνων, βυθίζοντας στη θλίψη το πανελλήνιο.
Λίγες ώρες προτού γραφτεί ο τραγικός επίλογος για τη νεαρή κοπέλα, με μια σπαρακτική ανάρτηση και μια κοινή φωτογραφία τους στο προφίλ του στο Instagram, ο Κώστας Σαμαράς αποχαιρέτησε τη μεγάλη αδελφή του. «Αγγελούδι μου, αδερφούλα μου… Θα έδινα τη ζωή μου για να μη συμβεί αυτό… Πώς να αντέξω χωρίς εσένα, τη ζεστή αγκαλιά σου και την υπέροχη ψυχή σου, που μας γέμιζε όλους καθημερινά; Στα δύσκολα και στα εύκολα ήμασταν πάντα μαζί, ο ένας να στηρίζει τον άλλον… Δεν θα φύγεις ποτέ… Είσαι κομμάτι παντοτινό της καρδιάς και της ζωής μας… Σε λατρεύω, Λενάκι μου» έγραψε ο Κώστας Σαμαράς.
Το δικό της «αντίο» στην καλή φίλη της Λένα είπε και η γενική γραμματέας του υπουργείου Υγείας Λίλιαν-Βενετία Βιλδιρίδη, η οποία γνωριζόταν με την 34χρονη επί σχεδόν 30 χρόνια, από τότε που ήταν μικρά κοριτσάκια. «Είκοσι εννιά χρόνια μαζί… Και τώρα; Τώρα; Πέταξες ξαφνικά για τη γειτονιά των αγγέλων. Καλό ταξίδι, άγγελέ μου… Για μένα πάντα θα είσαι μοναδική!» έγραψε στη συγκινητική ανάρτησή της, την οποία συνόδευσε με το γνωστό τραγούδι του Σταύρου Ξαρχάκου με τίτλο «Να με θυμάσαι και να με αγαπάς», το οποίο είχε ερμηνεύσει η Μελίνα Μερκούρη.
Σε ανάρτηση που έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζήτησε, αντί στεφάνων, να κατατεθούν χρήματα στα κοινωφελή ιδρύματα της επιλογής της οικογένειάς του και, συγκεκριμένα, στο Ιδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου, με έδρα το Ναύπλιο, σκοπός του οποίου είναι η έρευνα, καταγραφή, μελέτη, διάσωση και διάδοση του νεότερου ελληνικού και παγκόσμιου πολιτισμού εν γένει, στη Γυναικεία Κοινοβιακή Ιερά Μονή Αγίου Ιλαρίωνος Προμάχων Αριδαίας και στο Ασυλο Ανιάτων Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας «Η Στέγη της Εκκλησίας».
Η Λένα Σαμαρά ένιωσε έντονη αδιαθεσία και ζάλη το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης και επισκέφθηκε αρχικά το Νοσοκομείο Σισμανόγλειο, όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Κατόπιν, οι γιατροί την παρέπεμψαν για περαιτέρω έλεγχο στον «Ευαγγελισμό», που εφημέρευε. Κατά την εξέτασή της, όμως, φέρεται ότι εκδήλωσε επιληπτικές κρίσεις και εμφάνισε καρδιακή ασυστολία, δηλαδή διακόπηκε η καρδιακή λειτουργία της, με συνέπεια να αφήσει την τελευταία της πνοή, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί για να την κρατήσουν στη ζωή.