Το δρόμο για τη φυλακή πήραν μετά τις απολογίες τους ενώπιον της αρμόδιας ανακριτικής Αρχής Λασιθίου πατέρας και οι δύο γιοι του που είχαν επιδοθεί οικογενειακώς σε ζωοκλοπές.
Σύμφωνα με τη δικογραφία οι τρεις τους φέρονται να είχαν κλέψει περισσότερα από 850 πρόβατα.
Ο 49χρονος πατέρας και οι δύο γιοι, 25 και 26 ετών, είχαν κινήσει τις υποψίες των αστυνομικών του ΤΑΕ Λασιθίου. Έτσι όταν συγκεντρώθηκαν στοιχεία πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση σε τρεις χώρους ιδιοκτησίας της προφυλακισμένης οικογένειας και εντοπίστηκαν περίπου 230 από τα αφαιρεθέντα ζώα, μαζί με 124 νεογνά που φέρονται να γεννήθηκαν μετά την ζωοκλοπή των κυοφορούμενων προβάτων, τα οποία και αποδόθηκαν σε κάποιους από τους παθόντες.
Σύμφωνα με το cretalive.gr οι τρεις τους είχαν “ιστορικό” στις ζωοκλοπές ενώ μία εβδομάδα νωρίτερα, σε άλλη αστυνομική έρευνα στην οποία υποβλήθηκαν, εκτός της αστυνομικής διάταξης περί ζωοκλοπής, βρέθηκαν όπλο και κάλυκες.


