Νέα στοιχεία και κραυγή αγωνίας από την οικογένεια της 56χρονης
Έρευνες και ενδείξεις από το σημείο
Επτά άτομα έχουν τεθεί υπό κράτηση σε σχέση με το αιματηρό επεισόδιο στα Βορίζια, που στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους. Οι ανακριτικές προσπάθειες επικεντρώνονται στον εντοπισμό των όπλων που χρησιμοποιήθηκαν με τις αρχές να εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο αυτά να έχουν θαφτεί ή να πετάχτηκαν στη θάλασσα.
Υπάρχει, μάλιστα, πληροφορία για δεύτερο βίντεο στο οποίο φαίνονται άτομα να φορτώνουν οπλισμό σε φορτηγάκι και να φεύγουν από το χωριό.
Καταγγελίες της οικογένειας – Η μαρτυρία της αδερφής
Μιλώντας στο MEGA, η Γεωργία Φραγκιαδάκη, αδερφή της 56χρονης Ευαγγελίας που σκοτώθηκε, υποστηρίζει πως ο Φανούρης Καργάκης άνοιξε πρώτος πυρ εναντίον τους.
Όπως λέει: «Ήμουν μπροστά, πέρασε ο Φανούρης, άνοιξε πυρ εναντίον μας. Και τώρα λένε ότι ανοίξαμε εμείς; Δεν μπορούν να διαψεύσουν ότι άνοιξε αυτός πρώτος».
Η γυναίκα κατηγορεί επίσης την αστυνομία για αποτυχία να ανταποκριθεί παρά τα επανειλημμένα τηλεφωνήματα της οικογένειας: «Τηλεφώνα ένα σωρό, δεν απαντούσε κανείς».
Στην περιγραφή της, ο Φανούρης «ξεκίνησε πυρ», ενώ άλλος από ψηλότερα πυροβολούσε υποτίθεται για να καλύψει τη διέλευση και η αδερφή της Ευαγγελίας δέχτηκε τη σφαίρα.
«Φταίει και η αστυνομία που δεν πήρε προφυλάξεις», αναφέρει, και προσθέτει την αγωνία για το τι θα απογίνουν όταν φύγουν οι αστυνομικοί που τώρα φυλάσσουν το σπίτι.
Κοινωνικές εντάσεις και αιχμηρές παρατηρήσεις
Η ίδια καταγγέλλει απόπειρες εκδίωξής τους από το χωριό και περιγράφει επιθετικές συμπεριφορές («έβαλαν τον δυναμίτη», «μας θέλουν να φύγουμε»).
Επιπλέον κάνει μια αιχμηρή παρατήρηση: «Οι γυναίκες είναι οι πρώτες αιτίες που γίνονται όλα αυτά», καλώντας σε αλλαγή συμπεριφοράς ώστε να σταματήσουν οι εκκλήσεις για εκδίκηση.
Σημειώνει πως στις κηδείες ακούστηκαν κατάρες («θα πάρει το αίμα του πίσω») και εκφράζει την πεποίθηση ότι η βεντέτα μπορεί να συνεχιστεί, εκτός αν «βάλουν μυαλό» επειδή έχασαν δικό τους άνθρωπο.


