Κατηγορούνται για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» επειδή μίλησαν για τον εμβολιασμό κατά της ευλογιάς και τις κυβερνητικές παραλείψεις
Κτηνοτρόφοι κλήθηκαν από τον Άρειο Πάγο να καταθέσουν, με την κατηγορία ότι οι δημόσιες δηλώσεις τους στα μέσα ενημέρωσης δεν βοηθούν στην αντιμετώπιση της ευλογιάς.
Αφορμή, όσα είπαν δημόσια για την απροθυμία της κυβέρνησης να προχωρήσει σε εμβολιασμό και να αιτηθεί το εμβόλιο από την ΕΕ.
Τι είπαν οι κτηνοτρόφοι και γιατί ενοχλήθηκαν οι αρχές
Οι παραγωγοί υποστήριξαν ότι θα μπορούσε να είχε γίνει εμβολιασμός κατά της ευλογιάς, αν η κυβέρνηση είχε κινηθεί εγκαίρως προς την ΕΕ. Σύμφωνα με τους ίδιους, ένας τέτοιος έλεγχος θα έφερνε στο φως μια δυσάρεστη αλήθεια: ότι ο πραγματικός αριθμός των ζώων είναι πολύ μικρότερος από εκείνον που έχει δηλωθεί επίσημα, κάτι που συνδέεται ευθέως με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Αντί η Πολιτεία να απαντήσει επί της ουσίας, οι κτηνοτρόφοι βρέθηκαν υπόλογοι για τις δηλώσεις τους, με την κατηγορία της διασποράς ψευδών ισχυρισμών.


