Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τετάρτης (22/07) στο κέντρο του Πειραιά, έπειτα από διαρροή αερίου που σημειώθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στη διασταύρωση των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Πυθαγόρα.
Η επιχείρηση εκκενώθηκε άμεσα για λόγους ασφαλείας. Στο σημείο επιχειρούν προληπτικά 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα, προκειμένου να διασφαλίσουν την περιοχή και να αντιμετωπίσουν το περιστατικό.
Έπειτα από σχετική εντολή της ΕΛ.ΑΣ., η ΣΤΑ.ΣΥ. προχώρησε σε προσωρινές τροποποιήσεις στα δρομολόγια του Ηλεκτρικού (Γραμμή 1) και του Τραμ.
Πώς διεξάγονται τα δρομολόγια
Γραμμή 1 Μετρό (ΗΣΑΠ): Αναστέλλεται η λειτουργία του σταθμού «Πειραιάς». Η κυκλοφορία των συρμών διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Φάληρο – Κηφισιά.
Γραμμή 7 Τραμ: Διακόπτεται η κυκλοφορία στο τμήμα Ακτή Ποσειδώνος – Μοσχάτο. Τα δρομολόγια εκτελούνται στο τμήμα Ασκληπιείο Βούλας – Καλλιθέα.
Στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση, από το ύψος της Γρηγορίου Λαμπράκη.
Στην οδό 34ου Συντάγματος Πεζικού, από το ύψος της Διστόμου.
Η Τροχαία απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να αποφεύγουν τη μετακίνηση προς το κέντρο του Πειραιά και να επιλέγουν εναλλακτικές διαδρομές έως ότου ολοκληρωθούν οι έλεγχοι.
