Με το κολύμπι ως γέφυρα μνήμης, 110 άνθρωποι ηλικίας από 8 έως 82 ετών τίμησαν τους Μικρασιάτες προγόνους τους που εγκαταστάθηκαν το 1922 στη Σκάλα Λουτρών και στο Πέραμα της Λέσβου.
Οι κολυμβητές συμμετείχαν την Κυριακή στον 15ο Κολυμβητικό Διάπλου Μικρασιατικής Μνήμης, διασχίζοντας την είσοδο του κόλπου της Γέρας, από την Κουντουρουδιά της Σκάλας Λουτρών έως το Πέραμα.
Η διαδρομή είχε μήκος περίπου 1.000 μέτρα και ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα, καθώς οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές και η θάλασσα χωρίς κυματισμό.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι», ο ταχύτερος κολυμβητής χρειάστηκε περίπου 15 λεπτά, ενώ ο τελευταίος έφθασε στον τερματισμό σε 59 λεπτά.
Στην ασφαλή διεξαγωγή του διάπλου συνέβαλαν πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ενώ στην περιοχή βρίσκονταν γιατροί και διασώστης του ΕΚΑΒ για την παροχή πρώτων βοηθειών εφόσον χρειαζόταν. Η μεταφορά των συμμετεχόντων προς το σημείο εκκίνησης έγινε με τις βάρκες που εκτελούν το δρομολόγιο Κουντουρουδιά-Πέραμα, ενώ σε όλους δόθηκαν αναμνηστικά διπλώματα και μπλουζάκια.
Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα, από τον Ηλία Μάρκου (ΑΠΕ-ΜΠΕ):







ΠΗΓΗ: pontosnews.gr