Ποιος απ’ τους δύο είναι ψεύτης;

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων Νίκος Σύψας είπε χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Open ότι η επιτροπή λοιμωξιολόγων δεν εισηγήθηκε ποτέ να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους. Ο υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης τον διέψευσε λίγες ώρες μετά, δηλώνοντας ότι «καμία απόφαση υγειονομικού χαρακτήρα δεν έχει ληφθεί χωρίς απόφαση της επιτροπής».

Είναι ξεκάθαρο ότι ένας από τους δύο λέει ψέματα στον ελληνικό λαό για ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί και την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο από τις αρχές του 2020.

Το πρώτο πρακτικό και ταυτόχρονα πολιτικό συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως η κορυφή των κέντρων εξουσίας, που χειρίζονται αυτή την κρίσιμη υπόθεση, είναι παντελώς ακατάλληλη για την επιτέλεση του έργου που της ανατέθηκε. Όχι μόνο δεν κάνουν καλό, αλλά προξενούν μεγάλη βλάβη στην κοινωνία, αφού εντείνουν το κλίμα της δυσπιστίας σχετικά με την πανδημία.

Οι πολίτες, παρακολουθώντας από τη μια το δεξί χέρι του Σωτήρη Τσιόδρα να λέει ότι η επιτροπή λοιμωξιολόγων δεν εισηγήθηκε ποτέ να βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους κι από την άλλη τον Άδωνι Γεωργιάδη να ισχυρίζεται τα αντίθετα, παύουν να εμπιστεύονται αμφοτέρους!

Αν η κυβέρνηση διαθέτει στοιχειώδη σοβαρότητα -κάτι το οποίο μάλλον δεν ισχύει, αν αναλογιστεί κάποιος τις αντικρουόμενες απόψεις για το ίδιο θέμα που εκστομίζονται από επίσημα χείλη-, πρέπει να εντοπίσει τον ψεύτη και να τον διώξει κλοτσηδόν από τη θέση του.

Επιπλέον, η Δικαιοσύνη οφείλει να κάνει το καθήκον της και να κινηθεί εναντίον όποιου εκ των δύο διασπείρει ψευδείς ειδήσεις για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας. Μέχρι τώρα η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει κινήσει διαδικασίες σε βάρος περισσότερων από 10 ιδιωτών, απλών χρηστών του διαδικτύου, για τα αδικήματα της διέγερσης σε ανυπακοή, για διασπορά ψευδών ειδήσεων κ.ά. Για τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Νίκο Σύψα προβλέπεται κάτι ανάλογο, αν πιαστούν στα πράσα να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, ή έχουν το… ακαταδίωκτο επειδή είναι «άριστοι»;

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα