Τώρα φαίνεται το εθνικό έγκλημα

Η «δημοκρατία» έγραφε το προφανές για τη Συμφωνία των Πρεσπών, το οποίο αρνείτο να παραδεχτεί το πολιτικό σύστημα: Οποιαδήποτε αναγνώριση «μακεδονικότητας» στα Σκόπια, είτε στο όνομα είτε στην εθνικότητα ή στη γλώσσα, αποτελεί έγκλημα κατά του έθνους και του λαού.

Τελικά, παρά τη λαϊκή οργή και τον πάνδημο ξεσηκωμό εναντίον της αθλιότητας που είχαν συμφωνήσει Τσίπρας – Ζάεφ και Κοτζιάς, ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναγνώρισε και Βόρεια «Μακεδονία» και «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα, ενώ η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να αλλάξει την προδοτική συμφωνία – συναινώντας με αυτόν τον τρόπο στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Μόλις υπεγράφησαν οι Πρέσπες, η πλευρά των Σκοπίων… ξέχασε τον όρο «Βόρεια» και χρησιμοποιεί τη λέξη «Μακεδονία» σκέτη, χωρίς προσδιορισμό, ενώ προλειαίνεται το έδαφος της διεθνούς αναγνώρισης του κρατιδίου των Σκοπίων ως «Μακεδονίας».

Η κυβέρνηση Ζάεφ έχασε τη δεδηλωμένη και ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης του εθνικιστικού VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι δήλωσε ότι δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιήσει το νέο όνομα της χώρας.

Όλα αυτά οδηγούν στη χειρότερη δυνατή εξέλιξη: Οι Σκοπιανοί, έχοντας στο χέρι την ελληνική αναγνώριση της «μακεδονικότητάς» τους, θα αποκαλούν και στο εσωτερικό και το εξωτερικό τη χώρα τους «Μακεδονία» και τους πολίτες του κρατιδίου «Μακεδόνες». Η χώρα αυτή ήδη έχει γίνει δεκτή ως μέλος του ΝΑΤΟ και αυτός ο οργανισμός δεν πρόκειται να έχει πρόβλημα με την πιθανή… μετονομασία του κρατιδίου από Βόρειος «Μακεδονία» σε… σκέτη «Μακεδονία». Και η συνέχεια θα δοθεί με την ένταξή τους στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αν και όταν η Ελλάδα προσπαθήσει να αντιδράσει, θα ακούγεται ως αντίλογος η αρχική αποδοχή των κυβερνήσεων Τσίπρα και Μητσοτάκη να ονομαστούν τα Σκόπια «Βόρειος Μακεδονία».

Είναι βέβαιο ότι οι «σύμμαχοί» μας θα μας συμβουλεύσουν να μην κάνουμε έτσι για μια λέξη που θα έχουν αφαιρέσει από την ονομασία τους οι Σκοπιανοί – κι αυτή η λέξη θα είναι το «Βόρεια»…

Κάθε ημέρα που περνάει φέρνει στο φως την αντεθνική φύση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα