Τα διαχρονικά κουκουλώματα

Η συγκάλυψη σκανδάλων στα οποία εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα είναι, πλέον, θεσμός στην Ελλάδα. Εδώ και δεκαετίες οι πολίτες γίνονται μάρτυρες υποθέσεων διαφθοράς, όπου τελικά οι άμεσα εμπλεκόμενοι τη βγάζουν «καθαρή» και πολύ συχνά αποπειρώνται να ζητήσουν και τα… ρέστα!

Μία από τις υποθέσεις που απασχολoύν τα τελευταία χρόνια την επικαιρότητα είναι το σκάνδαλο της Novartis, το οποίο η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να εμφανίσει σαν… σκευωρία των ανθρώπων που το αποκάλυψαν, το καταγγέλλουν και φέρνουν στο φως στοιχεία που σχετίζονται με αυτό. Και ενώ, από τη μια, η κυβέρνηση και οι πέριξ αυτής ισχυρίζονται ότι η υπόθεση Novartis είναι σκευωρία, από την άλλη, ανακοινώνουν μια προσχηματική διαδικασία άσκησης ένδικων μέσων εναντίον της πολυεθνικής φαρμακοβιομηχανίας.

Τώρα στο σκηνικό προστέθηκε και μία επιπλέον λεπτομέρεια, η οποία δείχνει τον βαθμό της σήψης και της διαφθοράς, που έχει διαλύσει το σύνολο των θεσμών του κράτους.

Αποκαλύφτηκε ότι πράκτορας του FBI (ουσιαστικά η ίδια η αμερικανική κυβέρνηση) είχε ζητήσει μέσω του Αρείου Πάγου να αποκαλύψει όσα γνώριζε για το σκάνδαλο της Novartis, αλλά δεν τον κάλεσαν! Η είδηση είναι εξωφρενική, αλλά, δυστυχώς, απόλυτα αληθινή.

Είναι ηλίου φαεινότερον ότι πρόσωπα που βαστούν τα κλειδιά του κράτους στα χέρια τους έχουν… λερωμένη τη φωλιά τους και δεν θέλουν να μαθευτεί η αλήθεια γι’ αυτό το κολοσσιαίων διαστάσεων σκάνδαλο. Επειτα απ’ αυτά, δεν πρέπει να φαντάζει ανεξήγητη η αντιμετώπιση των πολιτικών της χώρας ως εκπροσώπων μιας ανυπόληπτης, τριτοκοσμικού τύπου εξουσίας.

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι το 2018 ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν είχε παραλάβει στοιχεία για τραπεζικό λογαριασμό συγγενούς πολιτικού, που πρόσφεραν προφορικά Αμερικανοί για την υπόθεση της Novartis.

Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε αποδεδειγμένα αλλοιώσει τα στοιχεία της περιβόητης «λίστας Λαγκάρντ», πέρασε Ειδικό Δικαστήριο και τιμωρήθηκε με ποινή-χάδι: Ενα έτος με αναστολή. Ούτε μία ημέρα φυλάκιση για υπόθεση η οποία σε άλλη χώρα θα τον είχε οδηγήσει σε ισόβια φυλάκιση.

Τα διαχρονικά κουκουλώματα μιας μπανανίας…

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα