Ο λαός πληρώνει τον λογαριασμό

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζει στο άνετο και ανέμελο συννεφάκι της εξουσίας του και δεν καταλαβαίνει ή δεν επιθυμεί να καταλάβει πόσο δύσκολα περνούν οι Ελληνες. Αυτό το έδειξε και στη ΔΕΘ, τόσο στην ομιλία του στους παραγωγικούς φορείς όσο και στη συνέντευξη Τύπου. Για σφάλματα δικά του δεν μίλησε. Τα έριξε όλα στον Πούτιν και κυρίως στη διεθνή φύση των προβλημάτων (κορονοϊός, ακρίβεια). Ο ίδιος, δηλαδή, δεν ευθύνεται.

Σε κάποιο σημείο της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στο ζήτημα της ακρίβειας, είπε το ακόλουθο: «O φόβος τυλίγει την κοινωνία στην προοπτική ενός διαστήματος με τιμές που θα ροκανίζουν το διαθέσιμο εισόδημα. Πρέπει να ετοιμαστούμε για έναν πολύ δύσκολο χειμώνα. Αλλά πρέπει και να μην επιτρέψουμε στον θύτη να επιβάλει τον εκβιασμό του στα θύματα».

Ο πρωθυπουργός και η αυλή του δεν κατανοούν ότι δεν είναι φόβος αυτός που «τυλίγει την κοινωνία». Αυτό που ταλανίζει τους πολίτες είναι η αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και η ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής χωρίς την αντίστοιχη αύξηση του εισοδήματός τους. Επειδή δεν υπάρχουν τα χρήματα για να πληρώσουν ενοχλούνται και δυσφορούν οι Ελληνες, και όχι λόγω ενός αόριστου φόβου που τους… τυλίγει. Δεν είναι ψυχολογικό το πρόβλημα του λαού, αλλά οικονομικό.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Ο λογαριασμός της ακρίβειας πρέπει να επιστραφεί σ’ αυτόν που την προκαλεί, στον κ. Πούτιν. Και η απάντησή μας πρέπει να είναι ώριμη και δημοκρατική». Τον λογαριασμό, που ο κ. Μητσοτάκης τον στέλνει στον Πούτιν, θα τον πληρώσουν οι Ελληνες, όχι οι ηγέτες άλλων χωρών.

Τα γλέντια της εξουσίας, την αυθαιρεσία της, τις εσφαλμένες επιλογές της, τα ακούσια ή εκούσια εγκλήματά της τα πληρώνει ο λαός. Αυτό, δυστυχώς, είναι μια πραγματικότητα που ισχύει από την εποχή που συγκροτήθηκαν οι πρώτες κοινότητες των ανθρώπων που είχαν ιεραρχική δομή.

Όμως, κάποια στιγμή, αν μαζευτούν πολλοί λογαριασμοί, οι εκπροσωπούντες την εξουσία πληρώνουν εφάπαξ όλα τα σπασμένα…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα