Οι νομοθέτες υπέρ των εγκληματιών

Στην Ευρώπη, και επομένως και στην Ελλάδα, οι νομοθέτες είναι ελαστικοί προς τους σκληρούς ποινικούς, τους ανθρώπους που επιδεικνύουν συστηματικά αντικοινωνική συμπεριφορά. Λένε πως όλες τους οι πρωτοβουλίες στοχεύουν στον σωφρονισμό των εγκληματιών (κάτι που σχεδόν ουδέποτε γίνεται) και στη βραχεία παραμονή τους στη φυλακή, ώστε να «επανεντάσσονται» στην κοινωνία – κι αυτή η επιείκεια ενθαρρύνει πολλούς εκ των παραβατικών να κάνουν τα ίδια και χειρότερα.

Από την άλλη πλευρά οι νομοθέτες λειτουργούν με πολύ μεγάλο μένος, εξαντλώντας όλα τα όρια που τους δίνει η εξουσία τους εναντίον των πολιτών που τηρούν τους νόμους. Οι νομοταγείς, όμως, καθίστανται εύκολα παράνομοι όταν το κράτος επινοεί νέους, βαρύτατους φόρους κι οι πολίτες αδυνατούν να τους πληρώσουν.

Κι όλα αυτά οδηγούν σε καταστάσεις όπως αυτή που δημοσιοποιήθηκε χθες. Στην Ελλάδα, εγκληματίας που έχει καταδικαστεί σε 72 χρόνια φυλάκισης για σωρεία αδικημάτων και διέπραξε φόνο κατά το διάστημα της φυλάκισής του, αποφυλακίστηκε στη 12ετία για να διαπράξει πάλι ληστεία! Ακόμα μια είδηση του αστυνομικού δελτίου που προκάλεσε εντύπωση αφορά Αλβανό βιαστή που είχε καταδικαστεί το 2018 για σεξουαλικό έγκλημα, αποφυλακίστηκε για να επιτεθεί σε νεαρή κοπέλα στη Νίκαια γρονθοκοπώντας τη και αποπειρώμενος να τη βιάσει. Τα παραδείγματα είναι τόσα πολλά, που χρειάζονται εκατοντάδες σελίδες για να παρατεθούν.

Το ζητούμενο, όμως, δεν είναι η απλή υπενθύμισή τους, αλλά η αντιμετώπιση του φιλοεγκληματικού κλίματος, το οποίο έχει κυριαρχήσει στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Τα πλημμελήματα τείνουν να μένουν ατιμώρητα στην Ελλάδα, ενώ ακόμα και όσοι διαπράττουν κακουργήματα πέφτουν στα μαλακά.

Και αυτό, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, αποτελεί μια καινούργια μόδα στην Ευρώπη, ενώ οι ΗΠΑ συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν με αυστηρότητα τη διάπραξη εγκλημάτων. Να και κάπου που πρέπει να μοιάσουμε στους Αμερικανούς.

Τα ισόβια πρέπει να είναι ισόβια, η κλοπή, η ληστεία, ο βιασμός και άλλα εγκλήματα πρέπει να οδηγούν τους αυτουργούς για τα καλά στη φυλακή και οι νομοθέτες να μεριμνήσουν πρώτα για την ασφάλεια των νομοταγών πολιτών κι έπειτα για όλα τα άλλα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα