ΜΠΑ? Τρίτη 14.07.2015

ΑΠΕΦΕΥΧΘΗ τελικά το Grexit, με συμφωνία εθνικής καταστροφής! Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους! Με τερατώδες δάνειο 83 δισ.! Με το πολιτικό σύστημα κατακερματισμένο! Με την κυβέρνηση «στα τέσσερα» (όπως είχε προστάξει τηλεφωνικά κάποτε ο Σαμαράς τον υφυπουργό Εργασίας Νικολόπουλο, που τον ρώτησε πώς να αντιμετωπίσει την τρόικα).

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ έχουν διαβάσει στοιχειώδη πολιτική Ιστορία (και ξέρουν) θέλω να πω ότι στη Συμφωνία της Βάρκιζας -τουλάχιστον- οι αριστεροί (κατσαπλιάδες) που παρέδιδαν τον οπλισμό τους έκλαιγαν! Ξέσπαγαν σε λυγμούς σαν μικρά παιδιά, ρακένδυτοι κι αξύριστοι όπως ήταν! Οσοι δεν έχουν δει αυτές τις συγκλονιστικές σκηνές (αν χρησιμοποιείτε κομπιούτερ, μπείτε στο Google) δεν έχουν δει τίποτα!

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ αμέσως μετά το δημοψήφισμα (με το «όχι» να σαρώνει και να τρελαίνει το Βερολίνο) έγραφα ότι ο Τσίπρας εξεμέτρησε τον πολιτικό του βίο! Γιατί έπειτα από τέτοια ανεπανάληπτη στήριξη του ελληνικού λαού -που ουσιαστικά επαναστάτησε με κλειστές τράπεζες, σε περιβάλλον τρομοκρατίας- δεν είναι δυνατόν να εφαρμόσει τέτοια μέτρα κοινωνικής φρίκης που δεν περιέχουν ούτε καν υποψία ανάπτυξης.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δυνατόν να συνταχθεί και να κάνει πράξη το όραμα των «εταίρων» που ζητούν Ταμείο Ακίνητης Περιουσίας της τάξης των 50 δισ., όπου τα μισά θα πάνε στο χρέος και τα άλλα μισά (25 δισ.) στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών! Απίστευτο; Κι όμως αληθινό! (Μόνο σε αποικίες γίνονται αυτά.)

ΕΤΣΙ ΚΙ αλλιώς η άποψή μου είναι ότι ο σαραντάρης πρωθυπουργός έπεσε σαν… κουτορνίθι στην παγίδα που του έστησε -από την πρώτη μέρα που κέρδισε τις εκλογές- ο… τροχήλατος (που γράφει και ο φίλος μου ο Γιώργος Χαρβαλιάς στα άρθρα του στη «δημοκρατία» μας). Το Δ΄ Ράιχ δεν ήθελε επ’ ουδενί να συνεργάζεται με κυβέρνηση που δεν την κρατάει από κάπου! Αρα δεν τη φοβάται! Εξ ου και η ταπείνωση που επεδίωξε μέχρι τέλους.

ΕΝ ΠΑΣΗ περιπτώσει, κρατάμε ως έθνος την κατακραυγή του διεθνούς Τύπου και του συνόλου των έγκριτων οικονομολόγων (για την επίθεση των «ναζιστικών στρατευμάτων» στην Ελλάδα μας) και προχωράμε! Πού; Στο εντελώς άγνωστο, με βάρκα την ελπίδα! Αφού πρώτα στείλουμε την αγάπη μας και την ευγνωμοσύνη μας στον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι! Για όλα όσα έκαναν και είπαν από την καρδιά τους για την πατρίδα! (Δεν θα το ξεχάσουμε.)

ΔΕΝ ΦΩΝΑΖΑ όλη την εβδομάδα να πάει στο διάολο ο διχασμός! Ορίστε τώρα: Και οι του «ναι» (θα καταστραφούν οικονομικά) και οι του «όχι» θα πονέσουν πολύ απ’ όλα όσα έρχονται! Συνεχίστε να τσακώνεστε στις παρέες και στα facebook για να διασκεδάζετε τη Μέρκελ και τους «δορυφόρους» της, σύντροφοι της από δω και της από κει πλευράς! Φιλάκια, Συνέλληνες…

ΣΥΝΙΣΤΩ στους αγαπητούς μου αναγνώστες να διαβάσουν το συγκλονιστικό βιβλίο (του Δημητριάδη) «Πεθαίνω σαν χώρα»! Βαριά λογοτεχνία, που ξεχειλίζει από ορμητικά συναισθήματα, έπεσε στα χέρια μου όταν υπηρετούσα στον στρατό (πριν από πολλά πολλά χρόνια) και με σημάδεψε! Το ρουφάς στην κυριολεξία, νιώθοντας να τρως συνεχώς γροθιές στο στομάχι.

Χ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα