ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 22/10/2020

➥ Χθες κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μια ενδιαφέρουσα είδηση, στην οποία μνημονεύονταν συμπεράσματα και αριθμοί που προέκυψαν από έρευνα η οποία διεξήχθη πρόσφατα από την εταιρία SAS.

➥ Στην είδηση αναφερόταν, μεταξύ άλλων, το εξής: «Σχεδόν ένας στους τρεις καταναλωτές στην Ελλάδα θα σταματούσε να προτιμά μια εταιρία έπειτα από μόλις μία κακή καταναλωτική εμπειρία».

➥ Κοίτα, βρε παιδάκι μου, έξυπνοι που είμαστε μερικοί καταναλωτές. Στην πρώτη στραβή, έξω! Δεν συγχωρούμε ούτε ένα λάθος στις εταιρίες, στα καταστήματα και στις βιομηχανίες.

➥ Ωστόσο, υπάρχουν και καταναλωτές που δεν αλλάζουν χούγια και προϊόντα με την πρώτη στραβοτιμονιά του αγαπημένου τους καταστήματος ή φίρμας. Στην προαναφερθείσα έρευνα απεδείχθη ότι «6 στους 10 καταναλωτές επιτρέπουν σε μια εταιρία να τους προσφέρει από 2 έως 5 κακές καταναλωτικές εμπειρίες, πριν αποφασίσουν να στραφούν σε άλλα ανταγωνιστικά brands».

➥ Και πάλι μάγκες είναι όσοι αλλάζουν συνήθειες στις 5 κακές καταναλωτικές εμπειρίες. Μακάρι να έκαναν το ίδιο και οι ψηφοφόροι. Ειδικά στην Ελλάδα, από τον θάνατο του Παπάγου το 1955 και έπειτα, μας σερβίρουν κατιμά και τον πληρώνουμε φιλέτο.

➥ Πόσο καλύτερη, ομορφότερη και πιο αξιοβίωτη θα ήταν η πατρίδα μας αν αλλάζαμε κόμμα με την πρώτη στραβή που θα έκανε – άντε, το πολύ με την 5η κακή εκλογική εμπειρία…

➥ Πόσα δισεκατομμύρια θα είχαμε γλιτώσει από τα νύχια των αρπάγων, που μπαίνουν στον κομματικό στίβο ξεβράκωτοι και λίγα χρόνια αργότερα ξεχνούν πόσα μετρητά και πόσα ακίνητα έχουν…

➥ Ενα από τα αισιόδοξα μηνύματα της έρευνας ήταν ότι ο κορονοϊός μάς έχει κάνει τσατάλια τα νεύρα και έχουμε γίνει ακόμα πιο απαιτητικοί και σκληροί ως καταναλωτές. Συγκεκριμένα, στο τέλος του κειμένου επισημαίνεται ότι «η έρευνα δείχνει ότι, παρά τις δυσκολίες που έφερε ο Covid-19, η υπομονή των πελατών απέναντι σε εταιρίες που τους προσφέρουν κακή καταναλωτική εμπειρία εξαντλείται».

➥ Είθε η ανοχή να γίνει μηδενική και προς τις πολιτικές δυνάμεις…
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα