ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 12/11/2020

➥ Ένα από τα πιο όμορφα, αληθινά και συγκινητικά κείμενα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο για την αντικοινωνική συμπεριφορά δημοσιογράφων, οι οποίοι ειρωνεύονται τους ηλικιωμένους για τη χρήση του κωδικού της άθλησης, φέρει την υπογραφή του Γιώργου Βουζουλίδη. Κάτω ακολουθεί το μεγαλύτερο μέρος του.

➥ «Kαλοί μου ρεπόρτερ… το να ειρωνεύεστε ηλικιωμένους που με τον κωδικό Β6-Ασκηση βγήκαν και περπάτησαν για να ξεσκάσουν, και να δουν λίγο τον κόσμο φορώντας τη μάσκα και παίρνοντας έναν καφέ για να τον πιουν στο παγκάκι και μετά να γυρίσουν στο σπίτι, να φάνε και να κοιμηθούν ελπίζοντας ότι αύριο θα ’ναι καλύτερα τα “πράγματα”, δεν σας κάνει “καλύτερους επαγγελματίες”.

➥»Σίγουρα κάνατε αυτό που σας παρήγγειλε ο αρχισυντάκτης σας… αλλά ξεχάσατε την ενσυναίσθηση… την απενεργοποιήσατε μάλλον. Ζητάτε από τους γέροντες να μιλάνε σε κινητά, να βλέπουν τηλεόραση ή μήπως Νetflix; Ή πορνό;

➥»Τους ζητάτε να προστατευτούν από τον κόβιντ που κολλάει στον δρόμο και κάτω από τα δέντρα ενός πάρκου… αλλά δεν τους προστατεύετε από τη μεγάλη θλίψη, μιας “πηγμένης ζωής”. Μακάρι όλοι να ’χανε κήπους και μπαλκονάρες. Αλλά πολλοί μένουν σε ισόγεια, υπόγεια και σε ακάλυπτους, πολλές γυναίκες δεν θέλουν πια άλλο να βλέπουν συνταγές και να μαγειρεύουν συνεχώς “έξυπνα φαγητά trendy μαγείρων”. Δεν θέλουν να βλέπουν «GNTM» μπιγκμπραδεράκια και άλλα ρεαλιτάκια. Θέλουν να περπατήσουν.

➥»Αντί να βρούμε μια φόρμουλα γι’ αυτό, μια πρόταση έστω, να το κάνουν με προστασία, τους πνίγουμε στα δυάρια τους με δόλωμα τον φόβο.

➥»Ξέρετε, καλοί μου ρεπόρτερ, πολλοί που δεν θα αρρωστήσουν σωματικά θα βάλουν έναν ιό στο κεφάλι τους, που λέγεται “αποκάρδιωση”. Δεν έχει εμβόλιο γι’ αυτόν. “Συμπληρώνουν το Β6 και αντί για άσκηση περιφέρονται ασκόπως” είπατε, κύριε δημοσιογράφε; Οχι. Περιφέρονται για σοβαρό σκοπό. Για να μην απορροφηθούν από το πηγάδι. Ξέρεις ποιο, δημοσιογράφε.

➥»Αυτό που ένιωσες και εσύ, όταν σε απόλυσαν αδίκως, όταν σου είπανε τι να πεις, όταν κατάλαβες ότι εξυπηρετείς συστήματα. Εσύ μπορεί να πήρες το ζαναξάκι σου για να αντέξεις. Θέλεις να δώσεις και σε αυτούς το ίδιο; […] Μιλώ για την ειρωνεία σου, να βλέπεις δύο ηλικιωμένους να περπατούν, χέρι χέρι, μασκοφόροι, έχοντας στην τσέπη το Β6, και αντί να συγκινείσαι ειρωνεύεσαι. Μεγάλε είρωνα της ζωής σου. Και καλό εξ-ημέρωμα».
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα