ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 24/08/2021

➤ Επειδή σήμερα ανακοινώνονται τα μέτρα ενός ακόμη -προπαγανδιστικής φύσεως- πογκρόμ, που εξαπολύει η κυβέρνηση εναντίον των μη εμβολιασμένων, κρίνεται σκόπιμο να επαναληφθεί μια απορία της στήλης, όπως δημοσιεύτηκε στο κυριακάτικο φύλλο:

➤ Στις 19 Αυγούστου 2020 δεν είχαμε εμβόλια. Εκείνη την ημέρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 217 κρούσματα κορονοϊού, 3 θανάτους και 28 διασωληνωμένους ασθενείς.

➤ Στις 19 Αυγούστου 2021, με την ανθρωπότητα να πανηγυρίζει για την προστασία των εμβολίων και με περίπου τον μισό ελληνικό πληθυσμό εμβολιασμένο, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.273 κρούσματα κορονοϊού, 20 θανάτους και 286 διασωληνωμένους ασθενείς.

➤ Για ποιον λόγο, λοιπόν, φέτος, που ο μισός πληθυσμός «σώθηκε» επιλέγοντας να εμβολιαστεί, έχουμε τέτοια αύξηση στους νοσούντες και τους διασωληνωμένους σε σχέση με πέρυσι (που δεν υπήρχαν τα εμβόλια);

➤ Στα παραπάνω αξίζει να προσθέσουμε και το εξής: Και οι εμβολιασμένοι κολλούν και μεταδίδουν τη νόσο, και το κράτος τούς επιτρέπει να πηγαίνουν όπου θέλουν χωρίς να υποβάλλονται σε τεστ, για να τη… σπάσει στους ανεμβολίαστους.

➤ Πάντως, πρέπει άπαντες να παραδεχθούν ότι αυτό που κάνει «νιάου νιάου» στα κεραμίδια είναι γάτος και όχι κροκόδειλος που μαθαίνει ξένες γλώσσες. Κάθε καλοκαίρι, που ανοίγουν διάπλατα οι τουριστικές πύλες και μπουκαπόρτες της χώρας, τελειώνει με έξαρση του κορονοϊού.

➤ Ειδικά φέτος, οι αυστηροί έλεγχοι που είχε υποσχεθεί το κράτος του Μητσοτάκη ήταν αόρατοι. Ητοι, ανύπαρκτοι.

➤ Στα πλοία, την ώρα της επιβίβασης ακόμα και σελίδα «Μίκι Μάους» να έδειχνες στα καταταλαιπωρημένα μέλη του πληρώματος που έκαναν έλεγχο εισιτηρίων θα τις δέχονταν. Ο έλεγχος που γινόταν αφορούσε το αν είχες εισιτήριο και αν είχες επίσης τα δελτία δηλώσεων για τον κορονοϊό, που έδιναν μαζί με τα εισιτήρια μερικές ακτοπλοϊκές εταιρίες (δεν έδιναν όλες τέτοια έντυπα να συμπληρώσεις).

➤ Επιπλέον, στα σαλόνια των πλοίων σχεδόν οι μισοί εκ των επιβατών δεν φορούσαν μάσκες και το πλήρωμα δεν έδειχνε καμία διάθεση να μαλλιοτραβηχτεί με εκατοντάδες αμάσκωτους.

➤ Ακόμα κι αν ο πλοιοκτήτης στελέχωνε τα επιβατηγά πλοία του με μαυροζωνάδες πρωταθλητές του καράτε, οι αμάσκωτοι θα νικούσαν τους πολεμιστές-καμαρότους ένεκα του πλήθους τους… Η ποσότητα γαρ έχει τη δική της ποιότητα.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα