ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρας 1/11/2021

➤ Ο πνευμονολόγος Βασιλακόπουλος δέχτηκε επίθεση σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα -ο ίδιος καταγγέλλει τον ιδιοκτήτη και τον γιο του ως φυσικούς αυτουργούς- και γι’ αυτό δήλωσε ότι σκέφτεται να ζητήσει αστυνομική προστασία.

➤ Κάθε πολίτης της χώρας έχει δικαίωμα να ζητήσει αστυνομική προστασία – γνωρίζοντας, φυσικά, ότι δεν θα τη λάβει, αν δεν είναι μέλος πολιτικής οικογενείας, εκλεγμένος ή διορισμένος σε δημόσιο αξίωμα, εκατομμυριούχος, τηλεπερσόνα, διαπλεκόμενος ή ξένος… παράγων.

➤ Ο κ. Βασιλακόπουλος, λοιπόν, νομιμοποιείται να ζητήσει αστυνομική προστασία. Ισως και να τη δικαιούται, μια και έχει γίνει εξαιρετικά αντιπαθής σε μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού.

➤ Οι πολλοί που δεν συμπαθούν τον κ. Βασιλακόπουλο μάλλον δεν πρόκειται να επανεξετάσουν τη στάση τους. Οσο συνεχίζουν να τον βλέπουν στην τηλεόραση να μιλάει για τις… ελευθερίες και τα δικαιώματά τους με ύφος μονάρχη θα συνεχίσουν να τον αντιπαθούν. Οπότε, καλό είναι ο κ. Βασιλακόπουλος να επανεξετάσει τη σχέση του με την τηλεόραση και γενικότερα με τα ΜΜΕ.

➤ Η ΕΛ.ΑΣ. μπορεί να αργήσει να αποφανθεί για το αίτημα Βασιλακόπουλου. Μπορεί να μην αποφασίσει άμεσα πόσες γιαγιούλες ακόμα θα δολοφονηθούν αβοήθητες από… ευπαθείς (μια και θα απουσιάζει η Αστυνομία από τη γειτονιά τους), παρέχοντας προστασία σε ακόμα έναν σελέμπριτι και αφαιρώντας μάχιμο προσωπικό από τις περιπολίες.

➤ Δημοκρατία έχουμε και ο κ. Βασιλακόπουλος έχει κάθε δικαίωμα να διατυπώνει τις θέσεις που επιθυμεί, αλλά οφείλει να γνωρίζει τον βασικό κανόνα της επικοινωνίας: έχει σημασία και το ΤΙ ΛΕΜΕ, αλλά -ενίοτε- μεγαλύτερο ρόλο στο επικοινωνιακό αποτέλεσμα έχει ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΜΕ.

➤ Ο τρόπος έκφρασης του κ. Βασιλακόπουλου αλλά και άλλων προσωπικοτήτων που χρησιμοποιούνται από τηλεοπτικές εκπομπές σαν «κορονοπανελίστες» είναι προκλητικός.

➤ Οι εχέφρονες, νομιμόφρονες και νουνεχείς πολίτες, αν εντοπίσουν κάτι ή κάποιον που δεν τους αρέσει στην τηλεόραση, απλώς αλλάζουν κανάλι ή δεν παρακολουθούν. Δεν πρόκειται να κάτσουν ν’ ασχοληθούν και να μπλέκουν με τον νόμο προσπαθώντας να «τιμωρήσουν» τους «αντιπαθείς».

➤ Ομως, δεν είναι άπαντες στην Ελλάδα νομιμόφρονες. Επιπλέον, όσο πάνε λιγοστεύουν οι νουνεχείς, μια και από το Μνημόνιο έως σήμερα βρισκόμαστε σε μια διαρκή αντάρα. Γι’ αυτό ας λάβουμε όλοι τα μέτρα μας και ας διατηρήσουμε όση ψυχραιμία μάς έχει απομείνει. Είναι δύσκολοι οι καιροί.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα