ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 28/07/2022

➤Ερχονται με βήματα γοργά, αλαλάζοντας επωδούς σε δυαδικό κώδικα, η ψηφιακή ταυτότητα και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης που θα «φιλοξενούνται» στο κινητό τηλέφωνο.

➤Στην αρχή, όπως υποπτευόμεθα άπαντες οι συνωμοσιολόγοι, η κανονική ταυτότητα και το κανονικό δίπλωμα οδήγησης θα συνυπάρχουν με τα ψηφιακά.

➤Στη συνέχεια το κράτος, το αδελφάκι της βίας, που σύμφωνα με τον μύθο είναι αρσενικό (ο Κράτος) και αλυσοδένει μαζί με τον Ηφαιστο τον Προμηθέα στον Καύκασο, θα θεωρεί αδιανόητο να μην έχεις κινητό.

➤Η πλαστικοποιημένη ταυτότητα και το κλασικό δίπλωμα οδήγησης θα θεωρούνται παλιομοδίτικα, αναχρονισμοί που προτιμούνται από «ψεκασμένους». Θα το λένε οι υπουργοί στις τηλεοράσεις και θα γελάνε μαζί με γλοιώδεις «αναλυτές» και «δημοσιογράφους».

➤Κι αν δεν έχεις ψηφιακά διπλώματα και ταυτότητες, θα βγαίνεις εκτός δικτύου, δεν θα έχεις πρόσβαση στα χρήματά σου, στην ιδιοκτησία σου, δεν θα υπάρχεις.

➤Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη (χάρμα οργουελιανή ορολογία) Τάκης Θεοδωρικάκος είπε ανακοινώνοντας την ψηφιοποίηση της ταυτότητάς μας: «Κάνουμε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ψηφιοποίηση υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση πολιτών. Η ψηφιακή εφαρμογή με την οποία περνούν η ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης στο κινητό μας είναι μεγάλη διευκόλυνση για τους πολίτες, αλλά και για το έργο της ΕΛ.ΑΣ. Ελπίζω ότι το μέλλον θα μας φέρει πιο κοντά τουλάχιστον και για ταξίδια εντός των χωρών της ζώνης Σένγκεν, εφόσον η Ε.Ε. υιοθετήσει μια τέτοια πρόταση. […]

➤Οι πολίτες εξυπηρετούνται πολύ πιο πρακτικά και ουσιαστικά, χωρίς να δαπανούνται ομάδες αστυνομικών και χωρίς οι πολίτες να χάνουν χρόνο γι’ αυτό. Και ασφαλώς, κορυφαία θέση στην ψηφιακή μεταρρύθμιση που αφορά την Ελληνική Αστυνομία έχει η προώθηση της επίδοσης 1.500.000 δικογράφων ετησίως».

➤Γιατί όλα τούτα, μόλις τα ακούς, θυμάσαι δύο συγγραφείς, τον Τζορτζ Οργουελ (και τον Φραντς Κάφκα; Γιατί άραγε;


π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα