ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρας 29/08/2022

➤Σε κλίμα συγκίνησης αλλά και εθνικής ανάτασης τελέστηκαν στον Γράμμο και στο Βίτσι τα μνημόσυνα των πεσόντων αξιωματικών, υπαξιωματικών και οπλιτών του Ελληνικού Στρατού, της Ε.Β. Χωροφυλακής και της Ε.Β. Αεροπορίας, καθώς και οι λιτές εκδηλώσεις για την επέτειο της νίκης των Ενόπλων Δυνάμεων της 29ης Αυγούστου 1949, στις τελευταίες επιχειρήσεις εναντίον των κομμουνιστών ανταρτών.

➤Τα παιδιά της Ελλάδας, με αίμα και κόπο, πολεμώντας στις τάξεις του Εθνικού Στρατού εναντίον των ξενοκίνητων ανταρτών, γλίτωσαν την πατρίδα από εδαφικό ακρωτηριασμό, αλλά και τον κίνδυνο της επικράτησης τυραννικού καθεστώτος σταλινικού τύπου.

➤Στον Γράμμο, στη θεία λειτουργία και στο μνημόσυνο χοροστάτησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, τον οποίο συνόδευσαν ιερείς της τοπικής μητροπόλεως. Μετά τη θεία λειτουργία ακολούθησε τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων.

➤Η διοργανώτρια Αρχή της εκδήλωσης, η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), έκανε έπαρση σημαίας και στη συνέχεια διαβάστηκαν τα ονόματα των πεσόντων ανδρών στις επιχειρήσεις Πυρσός Α, Β, Γ του 1949.

➤Ο πρόεδρος του παραρτήματος ΕΑΑΣ Ιωαννίνων Δημήτριος Καλησπεράτης, συνταγματάρχης εν αποστρατεία, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ενώ ο πανηγυρικός λόγος της ημέρας εκφωνήθηκε από τον αρθρογράφο της «δημοκρατίας», υποστράτηγο ε.α. Χρήστο Μπολώση.

➤Χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ, αντιστράτηγος ε.α. Σταύρος Κουτρής.

➤Στο Βίτσι, μετά το πέρας του τρισάγιου και της επιμνημόσυνης δέησης για τους νεκρούς ήρωες, έγινε προσκλητήριο πεσόντων. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον πρόεδρο του Παραρτήματος Καστοριάς, υποστράτηγο ε.α. Ηλία Τζωρτζόπουλο, και από τον αντιπρόεδρο της ΕΑΑΣ και υποστράτηγο ε.α. Ιωάννη Δεβούρο.

➤Και οι δύο εκδηλώσεις σε Γράμμο και Βίτσι έκλεισαν με τον εθνικό ύμνο και με την υπόσχεση όλων, διοργανωτών και συμμετεχόντων, να μην αφήσουν να σβήσει η μνήμη των παλικαριών της πατρίδας μας που πότισαν με το αίμα τους το δέντρο της ελευθερίας.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα