ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 18/11/2022

● Η καθημερινότητα στον πανβρόμικο ΗΣΑΠ* προσφέρεται να αξιοποιηθεί από όλους τους δημιουργούς οι οποίοι ανήκουν στο ρεύμα του σουρεαλισμού για να σκαρώσουν κείμενα, εικαστικά, εγκαταστάσεις και οτιδήποτε άλλο, που θα μπορούσαν να ξεχωρίσουν.

● Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες σουρεαλιστικές πινελιές στους συρμούς του ΗΣΑΠ είναι οι ανακοινώσεις για τις μάσκες που γίνονται στα ελληνικά, στα αγγλικά, στα γαλλικά και τα γερμανικά – μη τυχόν και χάσει η Βενετιά βελόνι.

● Σε τέσσερις μεν γλώσσες γίνεται η ενημέρωση, αλλά το μήνυμα για την υποχρεωτικότητα της χρήσης μασκών γίνεται αντιληπτό και αποδεκτό μόνο σε μερίδα Ελλήνων.

● Σχεδόν το σύνολο των αλλοδαπών (καθώς και εκείνοι που συχνά αναφέρονται ως… ημεδαποί στο αστυνομικό δελτίο) δεν φορά μάσκα. Θα αδιαφορούσαν ακόμα κι αν άκουγαν το μήνυμα σε όλες τις γλώσσες που είναι καταχωρισμένες στον ΟΗΕ!

● Οπότε, οι ταλαίπωροι νομιμόφρονες Ελληνες προσπαθούν και να επιβιώσουν από το πακετάρισμα στα βρόμικα βαγόνια των τρένων, που συχνότατα καθυστερούν, αλλά και να αντέξουν την αδιάκοπη επανάληψη αχρείαστων ξενόγλωσσων ηχητικών μηνυμάτων, που χρησιμεύουν μόνο στους φαρμακοβιομηχάνους και τους φαρμακοποιούς που πωλούν ηρεμιστικά, καθώς και στους ψυχολόγους και τους ψυχιάτρους.

● Με λίγα λόγια, κόφτε το, ρε παλικάρια, λίγο το ξενόγλωσσο! Κανείς ξένος δεν φορά μάσκα, μας σπάνε και τα νεύρα.

● Και μια απορία: Σε ποια χώρα του κόσμου υπάρχουν τόσο πολλά ξενόγλωσσα ηχητικά μηνύματα σε μέσο μαζικής μεταφοράς;

● Ακόμα και τουριστικοί προορισμοί, όπως η Ισπανία και η Αίγυπτος, δεν δείχνουν τέτοια ζέση στη μετάδοση μηνυμάτων σε τόσες ξένες γλώσσες.

● Τα πιο χρήσιμα μηνύματα είναι αυτά που προειδοποιούν τους επιβάτες να προσέχουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, μη τυχόν και γίνει καμιά… ψειριστική.

●*Στη φωτογραφία βλέπετε ένα βαγόνι. Δεν του πολυφαίνεται, αλλά είναι…
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα