Αποκάλυψη! Ο Ερντογάν καρκινοπαθής με επιληψία

Ο ερευνητικός ιστότοπος Nordic Monitor έφερε στο φως συγκλονιστικά στοιχεία για την επιβαρυμένη υγεία του «σουλτάνου»

Από τον Γιώργο Τραπεζιώτη

Ένας «σουλτάνος» που προκαλεί, που δημιουργεί εντάσεις και που δεν διστάζει να ρίχνει διαρκώς «λάδι στη φωτιά» στα μέτωπα που έχει ανοίξει στην ευρύτερη περιοχή της νότιας και νοτιοανατολικής Μεσογείου. Τι συμβαίνει όμως με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν; Είναι μόνο η νεο-οθωμανική του ιδεοληψία που τον οδηγεί προς αυτή την κατεύθυνση; Ή μήπως και η σοβαρή πολιτική και οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό αποτελούν «καλούς λόγους» για να αποπειράται διαρκώς να στρέφει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης τής χώρας του προς το εξωτερικό;

Σε αυτούς τους παράγοντες, τους οποίους οι αναλυτές συχνά πυκνά επικαλούνται για να ερμηνεύσουν τα καμώματα του «σουλτάνου», έρχεται να προστεθεί ακόμη ένα στοιχείο. Αυτό της κακής κατάστασης της υγείας του Τούρκου προέδρου, ο οποίος, όπως υποστηρίζει ερευνητικός δημοσιογραφικός ιστότοπος, έχει υποβληθεί σε εγχείρηση για την αφαίρεση καρκινικού όγκου, ενώ συγχρόνως πάσχει και από επιληψία! Σύμφωνα με τον Nordic Monitor, αυτή η άσχημη κατάσταση στην υγεία του «σουλτάνου» ίσως εξηγεί και την πολλές φορές ιδιαιτέρως ασταθή συμπεριφορά του, όσο όμως και τα πολλαπλά ξεσπάσματα οργής του.

Επικαλούμενος έγγραφα, ο ερευνητικός ιστότοπος αναφέρει ότι στις 26 Νοεμβρίου 2011 ο Ερντογάν υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο στην Κωνσταντινούπολη, ενώ το 2012 ακολούθησε και δεύτερη επέμβαση. Είχε προηγηθεί η ενημέρωση που είχε κάνει στους γιατρούς του ο πρόεδρος της γείτονος, για το γεγονός πως αντιμετώπιζε προβλήματα στην πέψη ενώ, έπειτα από εξετάσεις, οι ειδικοί τον ενημέρωσαν πως πάσχει από καρκίνο στο 3ο στάδιο.

Χειρουργός αποκάλυψε, μιλώντας ανώνυμα στο Nordic Monitor, ότι ο Ερντογάν υποβλήθηκε σε χημειοθεραπεία, αλλά όχι σε ακτινοβολίες, γεγονός που του επέτρεψε να είναι όσο το δυνατόν πιο λειτουργικός. Παρ’ όλα αυτά όμως, τίποτε δεν ήταν όπως πρώτα, καθώς δεν είναι λίγες οι περιστάσεις που έχει εμφανιστεί να χάνει την ισορροπία του ενώ περπατάει ή να αποκοιμιέται στη διάρκεια συνεντεύξεων Τύπου.

Ταυτόχρονα, και σύμφωνα με την ίδια ιατρική πηγή, ο Ερντογάν πάσχει και από επιληψία. Στις 17 Οκτωβρίου του 2006 βρισκόταν καθ’ οδόν προς την τουρκική Εθνοσυνέλευση όταν έπαθε κρίση, με αποτέλεσμα άμεσα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Güven. Το περιστατικό βέβαια αποδόθηκε στην… πεσμένη αρτηριακή του πίεση, ενώ όσα ακολούθησαν έριξαν κι άλλο σκοτάδι στην ιστορία αυτή. Επίσημο εξιτήριο δεν υπήρξε ποτέ, ο δημοσιογράφος Σερντάρ Οζόι που τράβηξε τις φωτογραφίες του Ερντογάν όταν μεταφερόταν στο νοσοκομείο συνελήφθη από τους σωματοφύλακες του προέδρου, ενώ τέλος η νευρολόγος δρ Φετιγέ Σουμέρ Γκιουλάπ -η πρώτη που τον εξέτασε αποκαλύπτοντας ότι ο πρόεδρος υπέφερε από κρίση επιληψίας- αργότερα ανέφερε ότι τα σχετικά έγγραφα εξαφανίστηκαν από το νοσοκομείο. Όπως και η ίδια, καθώς μόλις στα 42 της χρόνια έχασε τη ζωή της κάτω από ιδιαιτέρως ύποπτες συνθήκες.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα