Τσαβούσογλου: Θα συνεργαστούμε στενά με τις ΗΠΑ στη Λιβύη!

Ακόμη πιο στενή συνεργασία για το θέμα της Λιβύης πρόκειται να έχουν το επόμενο διάστημα Άγκυρα και Ουάσινγκτον, όπως προκύπτει τουλάχιστον από δήλωση που έκανε χθες ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου – με την εξέλιξη βέβαια να βάζει νέα δεδομένα στη συνεχιζόμενη σύρραξη στη χώρα της βόρειας Αφρικής και ειδικότερα στην εμπλοκή των Τούρκων σε αυτή.

Όπως είπε μάλιστα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, η συμφωνία έγινε μεταξύ Ερντογάν και Τραμπ κατά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν τις προηγούμενες ημέρες οι δύο άνδρες. Σύμφωνα πάντα δε με τον Τσαβούσογλου, η συνεργασία θα γίνεται σε επίπεδο υπουργείων Εξωτερικών, Άμυνας αλλά και μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών, ενώ είπε ακόμη ότι έχει ήδη αρχίσει συνεργασία στα τεχνικά κλιμάκια και πως ήδη οι Τούρκοι υπουργοί έχουν λάβει εντολή να συνεργαστούν με τις αντίστοιχες υπηρεσίες των ΗΠΑ στο θέμα της Λιβύης.

«Η Αμερική προσπαθεί να έχει έναν πιο ενεργή ρόλο στη Λιβύη. Ο πρόεδρός μας πρότεινε στον Αμερικανό πρόεδρο να συνεργαστούμε Τουρκία και ΗΠΑ μαζί στη Λιβύη και ο Τραμπ ανταποκρίθηκε θετικά. Κι εμείς σε επίπεδο υπουργείων Εξωτερικών, αλλά και σε επίπεδο υπουργείων Άμυνας και μυστικών υπηρεσιών πήραμε την εντολή να συνεργαστούμε. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο. Είναι σημαντικό να υπάρξει μία κοινή ενέργεια για τη σταθερότητα στην περιοχή και για το μέλλον της Λιβύης» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα