Ο «σουλτάνος» ονειρεύεται την κυριαρχία του κόσμου

Nordic Monitor: Ο μεγαλοϊδεατισμός του Ερντογάν σε εθνικιστικά λογύδρια για Τουρκία, Ισλάμ.

Μπορεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αφήνει να αποκαλυφθούν οι μεγαλομανείς ευσεβείς πόθοι του διά της πλαγίας οδού, μέσα από κιτς φιέστες και πύρινα εθνικιστικά λογύδρια που συνήθως απευθύνονται στους βουλευτές του κόμματός του, ωστόσο οι συνεργάτες του δεν φαίνεται ότι κρατούν την ίδια στάση. Κάποιοι δε είναι από τους πλέον κοντινούς του «παλατιού», όμως οι θέσεις τους δεν φαίνεται ότι τους υπενθυμίζουν πως πρέπει να προσέχουν τον τρόπο που εκφράζονται, δείχνοντας, πέραν πάσης αμφιβολίας, ποιοι είναι οι πόθοι της Αγκυρας.

Τα νεοοθωμανικά όνειρα των στελεχών του «σουλτάνου» έβγαλε στο φως της δημοσιότητας αυτή τη φορά το ανεξάρτητο δίκτυο ενημέρωσης και αναλύσεων Nordic Monitor του Τούρκου αυτοεξόριστου δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, ο οποίος ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δύο επίμαχα βίντεο.

Στο πρώτο, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Σουλεϊμάν Σοϊλού, μιλώντας σε ομάδα αξιωματικών στρατιωτικής βάσης, διακρίνεται να δηλώνει με στόμφο πως κάποια στιγμή η Τουρκία θα κατακτήσει τον κόσμο. «H Τουρκία θα κυβερνήσει τον κόσμο και θα γράψει ιστορία. Ο θεός είναι με τον Ερντογάν και την κυβέρνησή του» λέει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, κάνοντας λόγο στη συνέχεια για «απροσδόκητες εξελίξεις» χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Στο δεύτερο βίντεο και στο ίδιο κλίμα με τον Σοϊλού εμφανίζεται ο Μεχμέτ Οζασεκί, νούμερο 2 στο Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν και πρώην υποψήφιος για τον δήμο της Κωνσταντινούπολης (ηττήθηκε δύο φορές από τον Εκρέμ Ιμλάμογλου). Ο Οζασεκί, αναφερθείς στη μετατροπή της Αγια-Σοφιάς σε μουσουλμανικό τέμενος, μίλησε για προώθηση του θρησκευτικού λόγου και του Ισλάμ από τα Βαλκάνια έως την Ισπανία. «Επιστρέψαμε την Αγία Σοφία στην πρωταρχική της μορφή. Τώρα πρέπει να προωθήσουμε το Ισλάμ σε όλη την Ευρώπη» είπε.

Οι Ταλιμπάν στην Αγια-Σοφιά

Τέλος δεν έχουν οι προκλήσεις στην Αγια-Σοφιά, με τελευταία αυτή που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δείχνει άνδρες, μερικοί από τους οποίους με παραδοσιακή αφγανική φορεσιά, να ανοίγουν σημαία των Ταλιμπάν μέσα στον ναό-σύμβολο της Ορθοδοξίας φωνάζοντας «Αλλαχού Ακμπάρ» και έχοντας υψωμένο τον δείκτη του χεριού, χειρονομία που έχει ταυτιστεί με τον ισλαμικό εξτρεμισμό. Το βίντεο κοινοποίησε ο Νουρ Ντάρι, ειδικός σε θέματα αντιτρομοκρατίας και ισλαμικής τρομοκρατίας, με έδρα το Λονδίνο. «Η σημαία των Ταλιμπάν υψώθηκε στην Αγία Σοφία από ακτιβιστές υπέρ των Ταλιμπάν. Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας ήταν ένα ενθαρρυντικό μήνυμα στη Μουσουλμανική Αδελφότητα και στους ισλαμιστές εξτρεμιστές και τρομοκράτες του κόσμου. Σύντομα και οι ακτιβιστές υπέρ του Ισλαμικού Κράτους θα υψώσουν τη σημαία τους».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα