Στον δρόμο χιλιάδες Καναδοί, φυγαδεύτηκε ο πρωθυπουργός

Οι πολίτες διαμαρτύρονται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού και ο Τριντό κρύβεται για να γλιτώσει από τη λαϊκή οργή

Σαν… κυνηγημένος ο Τζάστιν Τριντό εγκατέλειψε το σπίτι του στην πρωτεύουσα του Καναδά για να γλιτώσει από τη λαϊκή οργή που προκάλεσε η αυταρχική του πολιτική περί υποχρεωτικού εμβολιασμού των πολιτών για τον νέο κορονοϊό. Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο καναδικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας CBC, ο πρωθυπουργός της χώρας μαζί με την οικογένειά του «έχουν μεταφερθεί σε μυστική τοποθεσία»!

Όλα άρχισαν έπειτα από μια μεγάλης κλίμακας διαμαρτυρία εναντίον των εντολών για υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της πανδημίας.

Μάλιστα, αυτό που εκκίνησε ως μια διαμαρτυρία, που ονομάστηκε «κομβόι ελευθερίας» ενάντια στην απαίτηση εμβολιασμού για οδηγούς φορτηγών που ταξιδεύουν και στο εξωτερικό, μετεξελίχθηκε τελικώς σε μια μεγάλη διαδήλωση ενάντια στους κανονισμούς της κυβέρνησης Τριντό για τον κορονοϊό.

Χιλιάδες οδηγοί φορτηγών, λοιπόν, αλλά και άλλοι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα το περασμένο Σάββατο για να ζητήσουν τον τερματισμό των εντολών υποχρεωτικού εμβολιασμού, αλλά και να μπει τέλος στους υπόλοιπους περιορισμούς.

Νωρίτερα, την εβδομάδα που πέρασε, ο Τριντό δήλωσε πως το κομβόι αντιπροσώπευε μια «μικρή περιθωριακή μειοψηφία», που δεν αντιπροσωπεύει τις απόψεις των Καναδών, ενώ ο ηγέτης των Συντηρητικών Εριν Ο’ Τουλ τάχθηκε κατά των κυβερνητικών εντολών και εξέφρασε την υποστήριξή του στη διαμαρτυρία έπειτα από συνομιλίες με ορισμένους από τους φορτηγατζήδες την Παρασκευή.

«Υποστηρίζω το δικαίωμά τους να ακούγονται και καλώ τον Τζάστιν Τριντό να συναντηθεί με αυτούς τους σκληρά εργαζόμενους Καναδούς για να ακούσει τις ανησυχίες τους» είπε ο Ο’ Τουλ αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους τους.

Η Canadian Trucking Alliance (CTA), η οποία εκπροσωπεί περίπου 4.500 μεταφορείς, ιδιοκτήτες-διαχειριστές και προμηθευτές του κλάδου, αντιτάχθηκε στη διαδήλωση.

«Ζητάμε από το καναδικό κοινό να γνωρίζει ότι πολλοί από τους ανθρώπους που βλέπετε και ακούτε στις αναφορές των μέσων ενημέρωσης δεν έχουν σχέση με τη βιομηχανία φορτηγών» ανέφερε το Σάββατο.

Η CTA προέτρεψε τους φορτηγατζήδες που συμμετείχαν να το κάνουν ειρηνικά και στη συνέχεια να φύγουν από την Οτάβα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα