Ανεκδιήγητος ο Ερντογάν: Νέο παραλήρημα μεγαλοϊδεατισμού!

Επανέφερε και το θέμα της μετατροπής της Αγια-Σοφιάς από μουσείο σε τζαμί, παρουσιάζοντας εαυτόν ως «ελευθερωτή»

Νέα δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου της Tayfun πραγματοποίησε χθες η Τουρκία στο αεροδρόμιο της Ριζούντας, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, κοντά στα σύνορα με τη Γεωργία. Αξίζει να αναφερθεί πως πρόκειται για τη δεύτερη φορά που η Αγκυρα προχωρά σε δοκιμαστική εκτόξευση του συγκεκριμένου τύπου πυραύλου, που κατασκευάζεται από την τουρκική Roketsan.

Παρά την ανακοίνωση από την Αγκυρα, πάντως, δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες για την εκτόξευση μετά το τέλος της, πέραν της επανάληψης πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δώσει εντολή για μαζική παραγωγή των Tayfun, που θα έχουν βεληνεκές 1.000 χιλιομέτρων.

Στο μεταξύ, λίγο ο πύραυλος λίγο η επικείμενη κάλπη της Κυριακής, ο Ερντογάν κύλησε σε νέο νεοοθωμανικό παραλήρημα κατηγορώντας, ούτε λίγο ούτε πολύ, τη Δύση πως τον… μισεί, τόσο επειδή δεν αγοράζει πλέον όπλα από αυτή όσο και γιατί «απελευθέρωσε» την Αγια-Σοφιά. Ο Τούρκος πρόεδρος, σε συνέντευξη που έδωσε στο δίκτυο TRT Haber, δεν δίστασε να κατηγορήσει τη Δύση για χειραγώγηση των ψηφοφόρων στη χώρα του, επικρίνοντας έντονα τα μέσα ενημέρωσης σε Ευρώπη και ΗΠΑ που θεωρεί ότι προσπάθησαν το τελευταίο διάστημα να επηρεάσουν την κοινή γνώμη με τα πρωτοσέλιδά τους για τις τουρκικές εκλογές.

Οπως υποστήριξε, αυτά δεν φανερώνουν παρά την ενόχληση της Δύσης εξαιτίας της ανάπτυξης της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. «Τους αρέσει που η Τουρκία γίνεται πιο ισχυρή στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας; Φυσικά δεν τους αρέσει… Δεν τους αρέσει γιατί πλέον δεν αγοράζουμε όπλα και πυρομαχικά απ’ αυτούς» τόνισε και χαρακτήρισε «εύκολο σαν να τρώμε στραγάλια και πασατέμπο το να ναυπηγούμε φρεγάτες και υποβρύχια». «Αυτή η χώρα ναυπήγησε το δικό της αεροπλανοφόρο. Αν θέλει ο θεός, στη νέα περίοδο, καθώς ήδη είχα κάνει τις συζητήσεις. Με τους Αγγλους ή με τους Ισπανούς ή με όποιον βάλει ο νους σας θα ναυπηγήσουμε μεγαλύτερης κατηγορίας πλοίο από το “TCG Αnadolu”. Με αυτόν τον τρόπο το τουρκικό ναυτικό, ο τουρκικός στρατός θα γίνει ακόμη πιο ισχυρός. Εμείς ήδη ναυπηγούμε φρεγάτες κ.τ.λ. Αυτά για εμάς είναι (εύκολα) σαν στραγάλια, σαν πασατέμπος. Φτάσαμε σε επίπεδο εξαγωγών. Ναυπηγούμε τα υποβρύχιά μας. Ετσι οι συνεργασίες μας με τους Γερμανούς και με άλλες χώρες θα συνεχιστούν και για να γίνουμε πιο ισχυροί» είπε χαρακτηριστικά.

Επειδή, όμως, τα εξοπλιστικά δεν αρκούν, εν όψει του δεύτερου γύρου, ο Ερντογάν επανέφερε και το θέμα της μετατροπής της Αγια-Σοφιάς από μουσείο σε τζαμί, παρουσιάζοντας εαυτόν μάλιστα ως «ελευθερωτή».

«Οσο ο λαός στέκεται δίπλα μας, εμείς θα αντιμετωπίζουμε τις τρομοκρατικές οργανώσεις, τους ιμπεριαλιστές και τους τοκογλύφους. Για εμένα δεν είναι παράξενο που οι δυτικοί λένε “να φύγει ο Ερντογάν”. Διότι ο Ερντογάν είναι εγχώριος και εθνικός. Δεν μας χωνεύουν επειδή ξεριζώσαμε την τρομοκρατία. Βλέπετε πως όλα τα περιοδικά της Δύσης είχαν πρωτοσέλιδα με τίτλους “να φύγει ο Ερντογάν”. Δεν μας θέλουν επειδή πληρώσαμε το χρέος μας και βγάλαμε το ΔΝΤ έξω από την Τουρκία. Σε επίπεδο πολιτισμού κάναμε κάποια βήματα. Απελευθερώσαμε την Αγια-Σοφιά. Αυτοί μας μισούν επειδή απελευθερώσαμε την Αγια-Σοφιά» ανέφερε στη συνέντευξή του. «Ας ολοκληρώσουμε ό,τι αρχίσαμε στις 14 Μαΐου, στις 28 του μηνός. Ελπίζω ότι στις 29 Μαΐου θα γιορτάσουμε την εκλογική νίκη μαζί με την Αλωση της Κωνσταντινούπολης» είχε πει, άλλωστε, χαρακτηριστικά πριν από λίγες μόλις ημέρες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα