Αλωνίζει η Αγκυρα με το «Turkaegean» και με ολοσέλιδη διαφήμιση στη γαλλική «Le Monde»

Η Τουρκία αλωνίζει με το «Turkaegean» σε όλα τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης της Ευρώπης, διαφημίζοντας το Αιγαίο ως τουρκικό, και η ελληνική κυβέρνηση περί άλλα τυρβάζει για άλλη μια φορά, με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Εξωτερικών να διαφωνούν για το ποιο είναι υπεύθυνο να μπλοκάρει τον όρο…

Η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» δημοσίευσε νέα, ολοσέλιδη διαφημιστική καταχώριση με τίτλο «Turkaegean: Στα χνάρια της Ιστορίας», η οποία αναφέρει: «Φιλοξενώντας εκατοντάδες αρχαιολογικούς και φυσικούς χώρους, το “Turkaegean” (η τουρκική ακτή του Αιγαίου Πελάγους) ήταν πάντα ένα σημαντικό κέντρο στην Ιστορία. Με πολλά μνημεία που συγκαταλέγονται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, η περιοχή είναι σαν ένα υπαίθριο μουσείο, όπου μπορεί να ανακαλύψει κανείς την ιστορία της ανθρωπότητας βήμα προς βήμα ανάμεσα στα αρχαιολογικά ερείπια». Στην καταχώριση περιλαμβάνονται, η Τροία, η Εφεσος, η Πέργαμος, η Αφροδισιάδα, οι θερμοπηγές του Παμούκαλε, αλλά και οι 7 Εκκλησίες της Αποκάλυψης. Η «Le Monde» είχε φιλοξενήσει ξανά διαφήμιση για τα τουρκικά παράλια ως «Turkaegean» στις 19 Απριλίου. Τότε, ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης (σήμερα υπουργός Εργασίας), απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είχε «καρφώσει» ως αρμόδιο το υπουργείο Εξωτερικών. «Εάν οι Τούρκοι θέλουν να κάνουν διαφημίσεις που γνωρίζουν ότι μας ενοχλούν, η αντιμετώπιση αυτής τους της ενέργειας δεν είναι του υπουργείου Ανάπτυξης, αλλά του υπουργείου Εξωτερικών» είχε πει, σημειώνοντας παράλληλα ότι έχουν γίνει «όλες οι αναγκαίες νομικές ενέργειες και στην Ε.Ε. και στις ΗΠΑ» για την ακύρωση του σήματος. «Στις ΗΠΑ έχουμε μπλοκάρει το σήμα και αυτοί προσπαθούν να το κατοχυρώσουν» είχε πει.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα