Τραμπ για ΝΑΤΟ: «Τα λεφτά μπροστά»

Ο Λευκός Οίκος απέρριψε ως «φρικτά και ανισόρροπα» τα σχόλια που έκανε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για τη μη προστασία συμμάχων του ΝΑΤΟ απέναντι σε ενδεχόμενη ρωσική εισβολή.

Ολα άρχισαν όταν ο Τραμπ, κατά τη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης στη Νότια Καρολίνα, φάνηκε να αφηγείται μια συνάντηση με ηγέτες του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι πρόεδρος μιας «μεγάλης χώρας», που δεν κατονόμασε πάντως, τον ρώτησε: «Λοιπόν, κύριε, εάν δεν πληρώσουμε (σ.σ.: το ΝΑΤΟ) και δεχθούμε επίθεση από τη Ρωσία, θα μας προστατεύσετε;» «Είπα: “Δεν πληρώσατε; Είστε αμελείς;” Εκείνος είπε: “Ναι, ας πούμε ότι αυτό συνέβη”. “Οχι, δεν θα σας προστάτευα”. Στην πραγματικότητα, θα τους ενθάρρυνα να κάνουν ό,τι στον διάβολο θέλουν. Πρέπει να πληρώσετε» δήλωσε ο Τραμπ.

Λευκός Οίκος

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Αντριου Μπέιτς, ερωτηθείς για τα σχόλια του Τραμπ, κι ενώ αναλυτές ήδη ανέφεραν πως τα λεγόμενά του ουσιαστικά αφήνουν χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ εκτεθειμένες απέναντι στις… ορέξεις χωρών όπως η Ρωσία και ηγετών όπως ο Πούτιν, δήλωσε ότι «η ενθάρρυνση εισβολών στους πιο στενούς συμμάχους μας από δολοφονικά καθεστώτα είναι φρικτή και ανισόρροπη και θέτει σε κίνδυνο την αμερικανική εθνική ασφάλεια, την παγκόσμια σταθερότητα και την εγχώρια οικονομία μας».

Οι απερίσκεπτες δηλώσεις για την ασφάλεια του ΝΑΤΟ και την αλληλεγγύη του άρθρου 5 εξυπηρετούν μόνο το συμφέρον του Πούτιν, δήλωνε χθες με αφορμή τα λεγόμενα Τραμπ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, ενώ ο γ.γ. της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ τόνισε πως οποιαδήποτε επίθεση εναντίον κάποιου μέλους θα αντιμετωπιστεί με ενιαία και δυναμική απάντηση.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα