Κωλυσιεργία με το φετινό επίδομα θέρμανσης!

Έχει ήδη αρχίσει η διανομή πετρελαίου, αλλά δεν έχει εκδοθεί ακόμα η ΚΥΑ που θα καθορίζει τα κριτήρια της ενίσχυσης

Λιγότερο από μία εβδομάδα απομένει έως το άνοιγμα της πλατφόρμας myΘέρμανση για την υποβολή αιτήσεων για το φετινό επίδομα θέρμανσης. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του οικονομικού επιτελείου, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα έχει τεθεί σε λειτουργία έως τις 10 Νοεμβρίου.

Ωστόσο οι καταναλωτές κινούνται στα… τυφλά για το φετινό επίδομα, καθώς έχει ήδη αρχίσει η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης, αλλά δεν έχει εκδοθεί ακόμα η Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία θα καθορίζει τα κριτήρια χορήγησης της κρατικής ενίσχυσης.

Ενας δικαιούχος για να λάβει ολόκληρο το επίδομα θα πρέπει η αξία των καυσίμων που αγοράζει να είναι διπλάσια του επιδόματος που του αναλογεί. Χωρίς την ΚΥΑ δεν θα μπορεί να γνωρίζει το ύψος της ενίσχυσης που δικαιούται, με αποτέλεσμα να υπολογίζει στο… περίπου το καύσιμο που θα πρέπει να αγοράσει για να μη βγει εκτός προϋπολογισμού. Σε αντίθετη περίπτωση, θα πρέπει να κάνει και ακόμα μία αγορά πετρελαίου και να υποβάλει συμπληρωματικά τιμολόγια στις αρχές του 2022 για να λάβει και το υπόλοιπο ποσό του επιδόματος.

Με βάση τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών, το μεγαλύτερο μέρος της οικονομικής ενίσχυσης για τη θέρμανση των νοικοκυριών αναμένεται να έχει εκταμιευτεί προς τους δικαιούχος πριν από τα Χριστούγεννα, με τα πρώτα ποσά να λαμβάνουν όσοι είχαν εισπράξει και πέρυσι το επίδομα.

Έως το τέλος του 2021 θα έχει εκταμιευτεί το ποσό του επιδόματος και στους «νέους» δικαιούχους, δηλαδή σε εκείνους που αγόρασαν φέτος καύσιμα, αλλά το 2020 για τον οποιοδήποτε λόγο δεν πληρούσαν τα κριτήρια ένταξης. Προς τα τέλη του ερχόμενου Φεβρουαρίου αναμένεται να εκταμιευτεί και το υπόλοιπο κονδύλι προς όσους προχωρήσουν σε αγορές εντός του 2022.

Το φετινό επίδομα υπολογίζεται ότι θα λάβουν περισσότερα από 1.000.000 νοικοκυριά, καθώς έχουν διευρυνθεί τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά κριτήρια, ενώ το ελάχιστο επίδομα καθορίζεται στα 100 ευρώ και το ανώτατο στα 750 ευρώ.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα