Ηλεκτρονικά ραντεβού και βιντεοκλήσεις για το Κτηματολόγιο

Τη δυνατότητα να εξυπηρετούνται εξ αποστάσεως μέσω βιντεοκλήσης για θέματα γενικής και εξειδικευμένης πληροφόρησης σχετικά με τις διαδικασίες και τις υπηρεσίες των ακινήτων τους που σχετίζονται με το Κτηματολόγιο έχουν πλέον πολίτες και επαγγελματίες (δικηγόροι, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι), καθώς τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα myKtimatologioLive. Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε στα πρότυπα των ήδη υφιστάμενων ψηφιακών ραντεβού για εξυπηρέτηση από οργανισμούς, όπως τα ΚΕΠ, η ΑΑΔΕ, ο ΟΑΕΔ και ο ΕΦΚΑ, με απόφαση του υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη και του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρή Λιβάνιου.

Ειδικότερα, ο ενδιαφερόμενος εισέρχεται στο myKtimatologio.Live.gov.gr και επιβεβαιώνει τα στοιχεία του μέσω των κωδικών TAXISnet. Στη συνέχεια επιλέγει την ημέρα και την ώρα που επιθυμεί να εξυπηρετηθεί από τη λίστα των διαθέσιμων ραντεβού. Το ραντεβού επιλέγεται από τον ενδιαφερόμενο σε μέρα και ώρα από το χρονικό εύρος των 15 επόμενων ημερών από την επόμενη εργάσιμη και μετά. Ο ενδιαφερόμενος θα λάβει δύο e-mails επιβεβαίωσης μία ημέρα πριν από το ραντεβού και ένα ακόμα δύο ώρες πριν από αυτό, ενώ δίνεται η δυνατότητα μεταβολής της ώρας και της ημέρας ή και ακύρωσης του ραντεβού. Στην έναρξη της βιντεοκλήσης η ταυτοπροσωπία ελέγχεται από τον υπάλληλο με επίδειξη του ταυτοποιητικού εγγράφου από πλευράς του πολίτη και εν συνεχεία ο πρώτος εξυπηρετεί το αίτημα για το οποίο ορίστηκε το ραντεβού.

Σε πρώτο επίπεδο παρέχονται γενικές πληροφορίες και κατευθύνσεις από προσωπικό του φορέα με εμπειρία στον τομέα της διοικητικής πληροφόρησης.

Στην περίπτωση που ο υπάλληλος διαγνώσει την ανάγκη διαβίβασης του αιτήματος σε εξειδικευμένο προσωπικό (π.χ., πληροφορίες για ζητήματα νομικής/τεχνικής φύσης), η πληροφόρηση δίνεται σε δεύτερο επίπεδο μέσω ελεγχόμενων ραντεβού που κλείνει ο υπάλληλος εκ μέρους του συναλλασσομένου με το αντίστοιχα εξειδικευμένο στέλεχος του φορέα. Κατά την περίοδο της αρχικής λειτουργίας η υπηρεσία θα παρέχεται από το προσωπικό των κεντρικών υπηρεσιών του Κτηματολογίου για πληροφόρηση που αφορά ακίνητα τα οποία βρίσκονται στο σύνολο της επικράτειας, αλλά και από το Κτηματολογικό Γραφείο της Αττικής στο Κορωπί.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα