Ο Σκυλακάκης έβαλε «ταφόπλακα» στα σενάρια για τη χορήγηση έκτακτου δώρου Πάσχα

Τέλος στα σενάρια για τη χορήγηση ενός έκτακτου δώρου Πάσχα σε χαμηλοσυνταξιούχους και σε δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και ΑμεΑ έβαλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης (κεντρική φωτό).

Σε δηλώσεις του τόνισε ότι δεν φαίνεται πως θα υπάρξει επανάληψη της καταβολής του έκτακτου επιδόματος εν όψει Πάσχα. Υπενθυμίζεται πως εδώ και εβδομάδες στελέχη του οικονομικού επιτελείου τηρούσαν σιγήν ιχθύος για το θέμα, βάζοντας ως προτεραιότητα την ανακοίνωση του έκτακτου επιδόματος προς όσους συνταξιούχους δεν πήραν ολόκληρες τις αυξήσεις στις συντάξεις τους στις αρχές του έτους.

«Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Δεν υπάρχει κάποιο μαζικό δημοσιονομικό πακέτο, δεν πρόκειται να κάνουμε μια εκλογική περίοδο η οποία θα στηρίζεται στο χρήμα του φορολογουμένου. Εμείς πάντοτε παίρναμε μέτρα με βάση τον δημοσιονομικό χώρο που υπήρχε. Ολοκληρώθηκε αυτή η φάση. Εχουμε αφήσει ένα πολύ μικρό περιθώριο, κάποιες μικρές ρυθμίσεις από εδώ και από εκεί που είναι αναγκαίες και που κάθε φορά γίνονται.

Κάθε φορά έχουμε ρυθμίσεις, αλλά τίποτε προεκλογικό με τον χαρακτήρα του κομματικού προεκλογικού δεν πρόκειται να γίνει. Ο πρωθυπουργός το είπε με σαφήνεια και εγώ, ως υπεύθυνος δημοσιονομικής πολιτικής, σας επαναλαμβάνω τα ίδια» είπε ο κ. Σκυλακάκης. Και συνέχισε, υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει δώρο Πάσχα. Αυτό κάθε φορά που δίνεται όταν δίνεται είναι εφάπαξ. Τώρα έχουμε το market pass, καλύπτουμε αυτή την ανάγκη.

Καλύψαμε και μια μεγάλη ανάγκη στους συνταξιούχους, ολοκληρώσαμε». Τόσο τον περασμένο Απρίλιο όσο και τον Δεκέμβριο η κυβέρνηση είχε προχωρήσει στη χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης σε συνταξιούχους, ΑμεΑ, συνταξιούχους και δικαιούχους του επιδόματος παιδιού και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ενώ, παρά τη νέα άνοδο των τιμών των καυσίμων, δεν συζητά καν το ενδεχόμενο επανάληψης του fuel pass.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα