Σταγόνα στον ωκεανό τα δάνεια του προγράμματος «Σπίτι μου»

Εντονη κριτική στην κυβέρνηση για το πρόγραμμα «Σπίτι μου» ασκεί ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ – τ.ΟΕΕ – τ.ΟΕΚ, επισημαίνοντας ότι τα περίπου 8.000 δάνεια που θα χορηγηθούν είναι μια σταγόνα στον ωκεανό της στεγαστική κρίσης που βιώνουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες.

Τονίζει πως σε αρκετές περιπτώσεις, στο τέλος της 30ετίας οι δανειολήπτες θα έχουν πληρώσει σχεδόν τα ίδια εάν δεν υπήρχε το πρόγραμμα «Σπίτι μου» και είχαν δανειοδοτηθεί από τις τράπεζες, αφού η όποια ελάφρυνση της μηνιαίας δόσης που υπάρχει σε σχέση με τα δάνεια που χορηγούν οι τράπεζες έχει εξαφανιστεί, δεδομένου ότι με την ανακοίνωση και μόνο του προγράμματος οι τιμές πώλησης πήραν την ανηφόρα κατά 10% με 20%.

«Αντί να χορηγήσουν τα δάνεια απευθείας από τον καθολικό διάδοχο του ΟΕΚ, τη ΔΥΠΑ, με ένα σταθερό χαμηλό επιτόκιο (π.χ 1%), επιχορηγούν τις τράπεζες καταβάλλοντας σε αυτές το ποσό ενός κυμαινόμενου επιτοκίου που συνεχώς αυξάνεται για το 1/4 του συνολικού ποσού σύμβασης, προκαλώντας μεγάλη οικονομική αιμορραγία στα αποθεματικά των εργαζομένων» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος.

Σημειώνει ότι οι κυβερνώντες αδιαφορούν και αυτοθαυμάζονται για το πόσες πολλές αιτήσεις έχουν υποβληθεί στο δανειοδοτικό πρόγραμμα, την ίδια ώρα που οι ενοικιαστές βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας, τα ενοίκια καταγράφουν το υψηλότερο πολλών ετών, ενώ ο γολγοθάς χιλιάδων φοιτητών για ένα μικρό σπίτι με χαμηλό ενοίκιο δεν έχει τέλος.

«Επιχορηγούν τις τράπεζες με τα λεφτά των εργαζομένων και επιχαίρουν ότι επανεκκίνησαν τη στεγαστική πολιτική ενώ δεν έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και δεν έχουν εντάξει παρά μόνο 100 σπίτια στο Ταμείο Ανάκαμψης» συμπληρώνει ο σύλλογος.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα