Ερχεται ολιγοήμερη παράταση στα τέλη κυκλοφορίας

Ολιγοήμερη παράταση στα τέλη κυκλοφορίας προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης (κεντρική φωτό) σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος τις προηγούμενες ημέρες εμφανιζόταν αντίθετος σε κάθε σκέψη παράτασης των τελών. Οπως είπε χαρακτηριστικά, «θα σας παραπέμψω σε μια διάταξη που θα κατατεθεί ενδεχομένως και σήμερα και θα ψηφιστεί την Τετάρτη. Ο σκοπός μας είναι να μην έχουμε συνεχείς παρατάσεις και να πάμε σε ένα σύστημα το οποίο σε κάθε περίπτωση να είναι πάγιο, ώστε να μη χρειάζονται παρατάσεις. Παρ’ όλα αυτά, ενδεχομένως -γιατί φέρνουμε όλες αυτές τις ρυθμίσεις λίγες μέρες πριν λήξει η προθεσμία- για κάποιες μέρες να έχουμε και μια παράταση στη διαδικασία».

Υπενθυμίζεται πως, με βάση τον νόμο, τα τέλη κυκλοφορίας θα πρέπει να εξοφληθούν από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Αξίζει να σημειωθεί πως τα προηγούμενα χρόνια το υπουργείο Οικονομικών έδινε παράταση στην πληρωμή τους μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου, καθώς τότε κλείνει και επίσημα ο Προϋπολογισμός κάθε έτους. Πάντως, το οικονομικό επιτελείο απορρίπτει ως σενάριο τη δίμηνη παράταση για τα φετινά τέλη, πιέζοντας ακόμα περισσότερο με αυτόν τον τρόπο τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας πραγματοποιείται μέσω της πλατφόρμας «MyCar», ωστόσο οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν να εκτυπώσουν τα τέλη κυκλοφορίας και μέσω της πλατφόρμας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Σε αυτήν δεν χρειάζεται να κάνουν χρήση των κωδικών TAXISnet. Απλώς θα καταχωρίσουν τον ΑΦΜ, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και το έτος των τελών κυκλοφορίας, δηλαδή το 2024.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα