Σάλλας: Προτάσεις για ένα ισχυρό κράτος

Χαρακτηρίζει τη συρρίκνωση του αγροτικού τομέα εξαιρετικά επικίνδυνη, προτείνοντας λύσεις για δημογραφικό και εξοπλιστικά

Τις προτάσεις του για τη δομή ενός ισχυρού κράτους καταθέτει ο πρόεδρος της Lyktosgroup Μιχάλης Σάλλας. Κρούει το καμπανάκι για τη συρρίκνωση του αγροτικού τομέα, προτείνει λύσεις για το δημογραφικό, διακομματική συναίνεση στα εξοπλιστικά και δημιουργία ενός ισχυρού Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και ενός παγκόσμιου Συμβουλίου Ελληνισμού, στα πρότυπα του Εβραϊκού Συμβουλίου.

«Σήμερα εξακολουθεί το τελευταίο μεγάλο έργο στην Αθήνα να είναι ο Παρθενώνας. Από την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα ζει η σημερινή Αθήνα και αν υπάρχει ζωή και κίνηση στην πρωτεύουσα το χρωστάμε στον Περικλή από τον 5ο π.Χ. αιώνα» αναφέρει ο κ. Σάλλας σε άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής». Επισημαίνει πως η οικονομία της εξακολουθεί να στηρίζεται βασικά στον ήλιο και στις παραλίες της -δώρο Θεού-, καταγράφοντας με τον τρόπο αυτόν την ουσιαστική ανάγκη, εκτός από έργα υποδομών, να σχεδιαστούν και έργα παγκόσμιου πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Σχετικά με τη δομή ενός ισχυρού κράτους, τονίζει ότι δεν χρειάζεται ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο κράτος, αλλά ένα κράτος που προστατεύει τα δικαιώματα των πολιτών, που εγγυάται την ασφάλειά τους, που λειτουργεί υπέρ των πολλών και τελικώς υπερασπίζει τα εθνικά συμφέροντα και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Το κράτος, για να είναι ισχυρό, θα πρέπει να καταστέλλει την αυθαιρεσία και την παρανομία. Να είναι ένα κράτος των πολλών, ένα κράτος που μεριμνά εξίσου για φτωχούς και αδυνάμους και ευάλωτους. Σε αυτό το κράτος η δημόσια παιδεία, η δημόσια υγεία, η εργασία και η κοινωνική ασφάλιση αποτελούν προτεραιότητες.

Ο κ. Σάλλας χαρακτηρίζει τη συρρίκνωση του αγροτικού τομέα εξαιρετικά επικίνδυνη υπόθεση για την επιβίωση της χώρας και τον ρόλο της σε επίπεδο ευρωπαϊκό, την ίδια στιγμή που τα μοναδικά γεωφυσικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας μπορούν να την καταστήσουν τον βιολογικό κήπο της Ευρώπης. «Δεν μπορεί να είμαστε τουριστική χώρα χωρίς η μεσογειακή διατροφή να είναι κυρίαρχη, ενώ θα έπρεπε να θεσπιστούν ακόμη και κίνητρα τραπεζικών διευκολύνσεων στις τουριστικές επιχειρήσεις και στις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, με στόχο οι προσφερόμενες υπηρεσίες τους να περιλαμβάνουν όσο το δυνατό περισσότερο ελληνικά προϊόντα» επισημαίνει ο πρόεδρος της Lyktosgroup. Προσθέτει ότι πρέπει να υπάρχουν και ιδιωτικά πανεπιστήμια, με ταυτόχρονη ενδυνάμωση των δημόσιων πανεπιστημίων, ενώ απαιτείται επίσης αντικειμενικότητα στις συναλλακτικές σχέσεις και προστασία των μικρών επιχειρήσεων από την απληστία των μεγάλων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα