Ο καθηγητής του ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας κατηγορεί τον Τσιόδρα για «μαγείρεμα» του αριθμού θανάτων από κορονοϊό

Ευθέως αμφισβητεί τα επίσημα στοιχεία για τους θανάτους στη χώρα μας ο διευθυντής του Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ Δημήτρης Κούβελας, ο οποίος κατηγορεί τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας Σωτήρη Τσιόδρα ότι επινόησε τον τρόπο που υπολογίζονται οι θάνατοι και αποδίδονται στον κορονοϊό!

«Ο κ. Τσιόδρας, όπως κάθε επιστήμονας, θα έπρεπε να ακολουθήσει την κανονική επιστημονική μέθοδο και να μην ακολουθεί μια επινόηση. Δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό. Γιατί υπήρξαν πολλοί άνθρωποι που πέθαναν και χαρακτηρίστηκαν από Covid. Ουσιαστικά, μας δίνει μια ψευδή εικόνα της θνητότητας, κάτι που πολλοί προσπάθησαν να το κάνουν από την αρχή για να δικαιολογήσουν τα σκληρά μέτρα» κατήγγειλε ο καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, μιλώντας στο Focus Fm της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Κούβελας στάθηκε ιδιαίτερα στα σκληρά μέτρα απαγορεύσεων που επιβλήθηκαν, λέγοντας: «Ο ΕΟΔΥ έχει ανακοινώσει και τους θανάτους από την κοινή εποχική γρίπη και θα δείτε ότι είναι πάνω από 100 επίσης, δηλαδή σε τάξη μεγέθους δεν διαφέρει το ένα από το άλλο. Άρα, πώς δικαιολογεί κάποιος αυτά τα σκληρά μέτρα με την αναγκαία οικονομική επίπτωση;» αναρωτήθηκε και επισήμανε τα χαμηλά ποσοστά θνητότητας που έχει ο ιός, ο οποίος για τον ίδιο είναι «κατηγορίας κοινού κρυολογήματος»!

Βέβαια, ο καθηγητής δεν διέγραψε πλήρως την αναγκαιότητα κάποιων περιορισμών, όμως υποστήριξε ότι έπρεπε να γίνουν με επιλεκτικό τρόπο: «Όπου χρειάζεται, θα έπαιρνα σκληρά μέτρα, αλλά όχι για τόσο μεγάλο διάστημα. Εφόσον έβλεπαν ότι στις ΜΕΘ ήταν λίγοι οι διασωληνωμένοι, θα μπορούσαν να κάνουν άρση των μέτρων νωρίτερα. Σταδιακή άρση των μέτρων».

Εξήρε, επίσης, την επιστημονική υπόσταση του καθηγητή του Στάνφορντ Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος επίσης συγκρίνει τον κορονοϊό με την εποχική γρίπη και έχει ταχθεί πολλάκις κατά του lockdown. Μάλιστα, χαρακτήρισε τον Ελληνοαμερικανό καθηγητή «Αϊνστάιν της Επιδημιολογίας».

«Είναι ένας από τους σημαντικότερους επιδημιολόγους στον κόσμο, είναι ένας από τους “Αϊνστάιν της Επιδημιολογίας”, που η γνώμη του θα έπρεπε να είναι σεβαστή αξιωματικά» είπε και πρόσθεσε: «Ο κ. Ιωαννίδης είχε γίνει καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κι έτσι του είχαν συμπεριφερθεί από πάντα, γιατί έχει κάποιες θέσεις οι οποίες φαίνονται ακραίες αλλά δεν είναι».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα