Ξεπέρασε τα 475.000 € η συνεισφορά της Ν.Δ. για την πανδημία

Πάνω από 475.000 ευρώ ήταν συνολικά η συνεισφορά των βουλευτών και ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στη μάχη κατά του κορονοϊού για τον μήνα Απρίλιο, σύμφωνα με απαντητικό έγγραφο του Γιώργου Γεραπετρίτη που κατατέθηκε στη Βουλή, ύστερα από ερώτηση των βουλευτών της Ελληνικής Λύσης Κατερίνας Αλεξοπούλου και Σοφίας Χάιδως Ασημακοπούλου.

«Σας γνωρίζουμε ότι το σύνολο των μελών της κυβέρνησης, των βουλευτών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, καθώς και των ευρωβουλευτών κατέβαλαν, κατά τον μήνα Απρίλιο 2020, στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση της ασθένειας Covid-19 ποσό που συνολικά υπερβαίνει τα 475.000 ευρώ» υποστήριξε συγκεκριμένα στην απάντησή του ο υπουργός Επικρατείας, κάτι που συνεπάγεται ότι κάθε βουλευτής συνεισέφερε περί τα 2.900 ευρώ, τη μισή δηλαδή καθαρή βουλευτική αποζημίωσή του.

Σημειώνεται ότι οι «γαλάζιοι» βουλευτές κατέθεσαν το ήμισυ του μισθού τους στον κρατικό κορβανά, ύστερα από τη σχετική σύσταση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Άγνωστο παραμένει ακόμη, πάντως, το ποσό το οποίο συνεισέφεραν οι βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι, εκτός της συνεισφοράς των βουλευτών, η Βουλή έχει εγκρίνει και δωρεά ύψους 8.000.000 ευρώ που διατέθηκαν στη δημιουργία 50 κλινών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό SARS-COV-2 «Σωτηρία».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα