Αποκαλύψεις-φωτιά από την Ξένη Δημητρίου! «H Ελένη Ράικου είχε αποκρύψει καταγγελία για τον Μανιαδάκη»

Στα συρτάρια Αγγελή είχαν μείνει οι υποθέσεις της Energa και του παραδικαστικού κυκλώματος

Στα συρτάρια του κρατούσε επί μήνες ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής σοβαρές υποθέσεις που ανάδιναν οσμή σκανδάλου, αποσιωπώντας τες εσκεμμένα και αποφεύγοντας να προχωρήσει στην πειθαρχική τους διερεύνηση, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής η Ξένη Δημητρίου.

Στην τρίτη της κατάθεση στην επιτροπή, η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου «έδωσε στεγνά» τον κ. Αγγελή, καθώς, όπως είπε, ενώ είχε «εμμονή» με τη Novartis, έδειξε αδιαφορία για μια σειρά από υποθέσεις, όπως εκείνη του Αριστείδη Φλώρου της Energa, αλλά και του λεγόμενου παραδικαστικού κυκλώματος, παρόλο που, σύμφωνα με όσα κατέθεσε η κυρία Δημητρίου, «υπήρχε ένα υλικό που “μιλούσε” και στο οποίο υπήρχαν εν ενεργεία δικαστικοί λειτουργοί».

Ανάλογη αντιθεσμική συμπεριφορά έδειξε και η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς Ελένη Ράικου. Ερωτηθείσα για τον πρώην προστατευόμενο μάρτυρα και νυν κατηγορούμενο Νίκο Μανιαδάκη, η Ξένη Δημητρίου αποκάλυψε ότι το 2015 είχε φτάσει για εκείνον σοβαρή ανώνυμη καταγγελία, η οποία «λίμναζε» επί οκτώ συνολικά μήνες στο γραφείο της κυρίας Ράικου.

Την ίδια ώρα η μάρτυρας κατέθεσε στην Προανακριτική ότι ο Ιωάννης Αγγελής είχε υποστηρίξει ότι πίσω από το δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» για το περιβόητο στικάκι του FBI βρισκόταν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Επρόκειτο προφανώς περί ακόμη ενός ευφάνταστου και ανυπόστατου ισχυρισμού, κάτι που αποδεικνύεται και από όσα κατέθεσε η Ξένη Δημητρίου. «Του είπα “παιδί μου, για ό,τι λες αποδείξεις έχεις;” Μου είπε πως όχι και για τον λόγο αυτό δεν το συμπεριέλαβε και στις αναφορές του», όπως κατέθεσε στην Προανακριτική!

Οι γνωστές «γαλάζιες» πηγές ωστόσο ισχυρίστηκαν, επικαλούμενες αυτή την αναφορά της πρώην ανώτατης δικαστικού, πως επιβεβαιώνεται ότι εκείνη γνώριζε δήθεν για τον περιβόητο «Ρασπούτιν», αποσιωπώντας ωστόσο ότι ο αντιεισαγγελέας παραδέχτηκε ότι δεν είχε κανένα απολύτως αποδεικτικό στοιχείο για να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του.

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ

Σημειωτέον ότι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκαν στη Ν.Δ., καταλογίζοντάς της επιχείρηση αλίευσης της κατάθεσης της μάρτυρος, επισημαίνοντας ότι, όταν εκείνη ρώτησε τον Ιωάννη Αγγελή αν διαθέτει αποδείξεις ότι πίσω από το δημοσίευμα της εφημερίδας ήταν ο κ. Παπαγγελόπουλος, «η απάντηση ήταν αρνητική».

Στην πραγματικότητα, η Ξένη Δημητρίου στην κατάθεσή της αποδόμησε πλήρως τα περί σκευωρίας, ενώ αποκάλυψε ότι η έρευνα για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας γινόταν «μετ’ εμποδίων», αφού, όπως είπε, βρέθηκαν «ξεχασμένα» έγγραφα και υλικό μέσα σε ντουλάπια. «Πρέπει να προχωρήσει σε βάθος η έρευνα για την υπερτιμολόγηση» ξεκαθάρισε η ίδια. Η πρώην εισαγγελέας σημείωσε ότι δεν προτίθεται να ποινικοποιήσει την έρευνα των δημοσιογράφων, οι οποίοι οφείλουν, όπως είπε, να ερευνούν και να αποκαλύπτουν, διερωτώμενη μάλιστα με νόημα εάν πρέπει να βγάλει αυθαίρετα συμπεράσματα επειδή την Τσικνοπέμπτη, την ημέρα που θα έβγαινε η απόφαση για τους προστατευόμενους μάρτυρες, είδε στον Άρειο Πάγο υπουργό να συζητά με μια δημοσιογράφο…

Αναφερόμενη πάντως στα πολιτικά πρόσωπα, κατέθεσε ότι οι φάκελοί τους αρχειοθετήθηκαν καθώς δεν υπήρξαν επαρκείς ενδείξεις, ωστόσο στην προηγούμενη κατάθεσή της είχε ξεκαθαρίσει ότι οι φάκελοι μπορούν να βγουν ανά πάσα στιγμή από το αρχείο.

Στον… ιό κολλάει η διεύρυνση του κατηγορητηρίου

Προβληματισμός επικράτησε στη χθεσινή Διάσκεψη των Προέδρων για τον τρόπο διεξαγωγής της συζήτησης και ψήφισης στην Ολομέλεια του «γαλάζιου» αιτήματος για διεύρυνση του κατηγορητηρίου εναντίον του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Μπορεί η Ν.Δ. να έσπευσε να υποβάλει το αίτημα, αλλά μάλλον υπολόγισε χωρίς τον… κορονοϊό. Κι αυτό διότι η ψηφοφορία που θα διεξαχθεί είναι μυστική, επομένως το ενδεχόμενο επιστολικής ψήφου απορρίπτεται και η αυτοπρόσωπη παρουσία όλων των βουλευτών είναι επιβεβλημένη.

Υπάρχουν δεκάδες βουλευτές, ωστόσο, που δεν περνούν πλέον το κοινοβουλευτικό κατώφλι, καθώς ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Αποτέλεσμα; Η συζήτηση στην Ολομέλεια, που αναμενόταν να διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα, παίρνει ολιγοήμερη αναβολή έως ότου βρεθεί λύση.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα