Η Β. Ελλάδα ανοίγει τα σύνορα – Τι υποσχέθηκε ο Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη

Δέσμευση του Κυριάκου για άνοιγμα των χερσαίων συνόρων έως τις 15 Ιουνίου. Τι είπε για τη ΔΕΘ, το μετρό και τον ΟΑΣΘ

Mέχρι τις 15 Ιουνίου θα έχουν ανοίξει τα ελληνικά χερσαία σύνορα για τον οδικό τουρισμό, τόνισε από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης και δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα εργαστεί για να διασωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της τουριστικής σεζόν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Τη δέσμευση αυτή επανέλαβε στη διάρκεια των συναντήσεων με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος τόνισαν τη μεγάλη σημασία του οδικού τουρισμού για τη Θεσσαλονίκη και ευρύτερα τη Μακεδονία και ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι 10.000.000 τουρίστες φτάνουν οδικώς.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άναψε το «πράσινο φως» για να επιτραπούν οι απευθείας πτήσεις προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη από τις 15 Ιουνίου αντί της 1ης Ιουλίου, όπως ισχύει για όλη την Ελλάδα πλην της Αθήνας. Σημειώνεται ότι η εν λόγω απόφαση ελήφθη κατόπιν αιτήματος του κ. Τζιτζικώστα.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας των συναντήσεων που είχε με φορείς της πόλης στο υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί φέτος, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα. Παράλληλα, ανέφερε πως πρόθεσή του είναι να βρεθεί στην πόλη και να εγκαινιάσει ο ίδιος τη ΔΕΘ, το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου.

Το 2003

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για το πολύπαθο έργο του μετρό Θεσσαλονίκης, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της κυβέρνησης να λειτουργήσει πλήρως τον Απρίλιο του 2023. Εκανε ειδική αναφορά στον σταθμό της Βενιζέλου, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από τις μακέτες που δείχνουν πώς θα είναι μελλοντικά, αφού ολοκληρωθεί, και είπε χαρακτηριστικά ότι «ο σταθμός Βενιζέλου θα είναι ο πιο ωραίος στον κόσμο», καθώς θα συνδυάζει το μεταφορικό του αντικείμενο με έναν σύγχρονο μουσειακό χώρο.

Όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στις συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο η εικόνα θα έχει αλλάξει, ενώ επισήμανε ότι, πέραν της καλύτερης εξυπηρέτησης των πολιτών, οι επενδύσεις που έχουν γίνει δημιούργησαν σχεδόν 400 θέσεις εργασίας. Τέλος, υπογράμμισε τη σημασία της καλής συνεργασίας ανάμεσα στο κράτος και τον ιδιωτικό τομέα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα