Ντελίριο τουρκικής προπαγάνδας σε όλα τα μέτωπα!

Λένε ότι η Ελλάδα αρνείται τον διάλογο, ενώ στέλνουν και τρίτο γεωτρύπανο

Από τη Θεανώ Καρούτα

Σε κρεσέντο παραπληροφόρησης επιδίδονται στην Τουρκία, με μαέστρο τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και βασικούς σολίστες μερικά από τα κοντινότερα στελέχη του. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο στη Δομινικανή Δημοκρατία, την Κυριακή, καταλόγισε στη χώρα μας «μαύρη προπαγάνδα».

«Η Ελλάδα πάντα προβαίνει σε μαύρη προπαγάνδα, λέει ότι η Τουρκία λειτουργεί παράνομα και ότι δεν εφαρμόζει το Διεθνές Δίκαιο… Αλλά εμείς ό,τι κάνουμε είναι πάντα με βάση το Διεθνές Δίκαιο. Εμείς πάντα είμαστε φυσικά υπέρ του διαλόγου και ο πρόεδρός μας το έχει αποδείξει και το έχουμε πει εδώ και καιρό, όπως κι ότι η Ελλάδα είναι αντίθετη σε αυτό» δεν δίστασε να πει, κατηγορώντας την Αθήνα πως ενορχηστρώνει τη διαβολή της Αγκυρας σε διεθνές επίπεδο.

Στο μεταξύ, χθεσινό δημοσίευμα της «Yeni Safak» ανέφερε πως ένα τρίτο τουρκικό γεωτρύπανο, το «Kanuni», είναι έτοιμο να βγει στην ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της φιλοκαθεστωτικής εφημερίδας, το τρίτο πλωτό γεωτρύπανο της Τουρκίας, το οποίο αγοράστηκε πριν από λίγους μήνες, βρίσκεται στο λιμάνι της Αττάλειας, ενώ το πλήρωμά του έχει τεθεί προληπτικά σε καραντίνα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως μετέδιδε η «Yeni Safak», μόλις ολοκληρωθεί η φάση της καραντίνας θα αρχίσει η προετοιμασία για τον απόπλου προς την ανατολική Μεσόγειο. Σημειώνεται ότι το «Kanuni» -το όνομά του σημαίνει «Νομοθέτης» και αναφέρεται στον σουλτάνο Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή- είναι το τρίτο γεωτρητικό σκάφος της Τουρκίας, μετά το «Yavuz» και το «Fatih». Το πλοίο φέρεται ότι έχει ικανότητα γεώτρησης σε βάθος 11.400 μέτρων και μπορεί να κάνει γεώτρηση βάθους 3.000 μέτρων.

Την οργή της Τουρκίας προκάλεσε και το Γιερεβάν χθες, καθώς η ανακοίνωση της κυβέρνησης της Αρμενίας -με την οποία εξέφρασε τη στήριξή της στην Ελλάδα και την Κύπρο για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο- έβγαλε τον Χαμί Ακσόι, εκπρόσωπο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, από τα ρούχα του. Ο συνήθως αμετροεπής Ακσόι έκανε λόγο για «ύπουλη συμμαχία του κακού», αναφερθείς στη στήριξη της Αρμενίας, και δεν παρέλειψε να εκφράσει με τη σειρά του τη στήριξη της Αγκυρας στο «αδελφό έθνος» του Αζερμπαϊτζάν για όσα συμβαίνουν στην αυτόνομη περιοχή του Ναγκόρνο – Καραμπάχ:

«Ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει, η Τουρκία θα προστατεύσει τα δικαιώματά της και τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο, που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο. Καμία συμμαχία του κακού δεν μπορεί να το αποτρέψει. Οσοι πιστεύουν διαφορετικά δεν έχουν μάθει τίποτα από την Ιστορία».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα